Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Japonya’daki İşlemlerini Durdurmak Zorunda Değil Ancak Uyumlu Olması Gerekiyor

Japon Finansal Hizmetler Dairesi (FSA), ülke içinde doğru bir kayıt ve lisansa sahip olmadan işlem yürüten Hong Kong tabanlı kripto para borsası Binance hakkında uyarı çıkardı. Bu uyarı, büyük Coincheck hackinden sonra ülkedeki kripto para borsalarıyla ilgili yasal düzenlemeleri hızlandırmak için yapılan son eylem.

FSA özellikle, Binance’ın Japonya sakinlerinin kimliklerini doğrulamadan hesap açabilmesine izin verdiğini vurguladı. Uyarı, borsanın lisanssız olarak devam etmesi sonucunda cezai yükümlülükler ile karşılaşacağını açıkladı.

Kullanıcılarımızın çıkarlarını korumak birinci önceliğimiz.

Reuters raporuna göre, FSA yetkilisi Binance’ye uyum sağlamak için herhangi bir son tarih verilmediğini söyledi. Ancak Binance başkanı Changpeng Zhao, işlerin kesintisiz olarak devam edeceğinden emin olmak için zaman kaybetmiyor. Uyarıyı aldıktan sonra Zhao, “avukatlarımız derhal JFSA‘yı aradılar ve bir çözüm bulacaklar” diye tweetledi:

“Bir saat önce JFSA’dan basit bir mektup aldık. Avukatlarımız derhal FSA’yı aradılar, ve bir çözüm bulacaklar. Kullanıcılarımızın çıkarlarını korumak birinci önceliğimiz.”

Koin Bülteni’nin daha önce bildirdiği gibi, Japon haber kaynağı Nikkei, Binance’ın FSA tarafından kapatılacağının söylendiğini raporlamıştı ancak Zhao, bu haberleri yalanlayarak bu durumun “sorumsuz gazetecilik” olduğunu belirten bir tweet paylaşmıştı.

FSA Japonya’da 2017 Nisan ayında yürürlüğe giren Sanal Para Birimi Yasası’nda belirtilen yönergelerin uygulanmasından sorumlu olmuştur. Bu yasa, ülke içinde yasal olarak faaliyet gösterecek kripto-para borsalarına, lisansların elde edilmesi için bir araya getirilmesi gereken bir dizi standart sağlamıştır; 2017’nin ilk çeyreğinde ilk lisanslar verildi.

Coincheck felaketini takiben FSA, yasanın uygulanmasını sıkılaştırıyor. Reuters, yedi kripto para borsasının, kara para aklanması konusunda yetersiz güvenlik veya kontrollere sahip olmaları nedeniyle gözlemci tarafından cezalandırıldığını bildirdi.

Düzenleyicideki zorluklara rağmen Binance, BNB, BTC ve ETH’ye karşı WanCoin ticaret çiftlerini listelemeye başladığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Binance, yakın zamanda başlatılacak olan, herkesin her koini listeleyebileceği merkezsizleştirilmiş bir borsa açıkladı.

“Endişelenmeye gerek yok. Bazı olumsuz haberler genellikle uzun vadede olumlulara dönüşür. Çin bu konuda bir atasözüne sahip. Yeni (genellikle daha iyi) fırsatlar, daima zaman değişimlerinde ortaya çıkarlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment