Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Malta’ya Taşınıyor

Malta’nın Başbakanı, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in bu ülkeye taşındığını açıklaması üzerine halka açık bir şekilde “Hoş geldiniz” diyor.

Malta’lı Başbakandan Binance’e: “Malta’ya hoş geldiniz”

Bloomberg‘in bildirdiklerine göre CEO Changpeng Zhao‘nun 23 Mart‘ta doğruladığı yeni hamleyle birlikte Binance bu Avrupalı ulusta bir ofis açacak ve diğer mecburi bankacılık ortaklıklarını “yakında” sonlandıracak.

Ocak ayında Binance, olağanüstü yükselişini devamlı sürdürmesi sayesinde diğer tüm küresel borsaların hacimlerini arkasında bırakmıştı.

Bu hafta borsa ve Japon düzenleyici makamları arasında gerçekleşen pazarlıklar, yerel basın mensuplarının bu diyalogu fiili bir yasaklama olarak algılamasının ardından Bitcoin‘in değerini oldukça etkilemişti.

Fakat Malta’nın bu hareketini tartışırken başbakan Joseph Muscat şirket hakkındaki “boğa” benzeri olduğuna dair görüşleri ile ilgili de açık konuştu.

“Blockchain temelli işletmelerin düzenlenmeleri ve dünya standartlarında finansal teknoloji şirketlerinin kalite ile seçim yargılanmalarında küresel öncü olmayı hedefliyoruz.”

Zhao bu güven oyunu almaktan onur duyduklarını attığı bir tweet ile belirtti.

https://twitter.com/cz_binance/status/977120106646929408

“Onur duyduk, efendim! Bloomberg’e yaptığım orijinal yorumun bir kısmı makaleye eklenmemişti. ‘Malta kripto ve fintech konularında çok ileri fikirli. Farklı kripto işletmelerinin de incelemesi için doğru bir yer olduğunu düşünüyoruz.’ “

Binance Malta’nın düzenleyici etkinliklerini etkiliyor mu?

Bloomberg‘e konuşan Zhao, Malta’nın Binance’in ilerlemesini destekleyecek ideal teknolojik ve düzenleyici çevreyi temsil ettiğini ekleyerek devam etti.

“Orada yeni bankacılık ortaklıkları kurup bunu yakın zamanda duyuracağımıza güvenimiz tam.”

Zhao aynı zamanda Malta’nın kanun yapıcılarının kendisini ülkenin gelecek düzenlemeleri üzerine de bilgilendireceğini söyledi.

Bloomberg‘e göre Zhao yakın zamanda Malta hükumeti tarafından ülkeye davet edilmiş, kripto işletmelerine yararlı olabilecek yeni bir yasa tasarısını gözden geçirmesi sağlanmıştı.

Bu taşınma işleminin yarattığı ikinci etki de Avrupa Birliği’nin şimdiye kadarki en ünlü kripto para işletmesini edinmesi oldu. Bundan önce bu tip işletmeler Asya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde sınırlanmış olarak gözüküyordu.

Doğu Avrupalı ülkeler Bitstamp gibi popüler borsalara ev sahipliği yapmaya devam ederken Japon işletmesi BitFlyer da bu Avrupa piyasasına atılımda bulunacağını Ocak ayında duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment