Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Karşılığında Uyuşturucu Satan “Breaking Bad Gang” Lakaplı Öğrenciler Tutuklandı

Bitcoin ve türevlerinin devletler tarafından beğenilmeyen en önemli yönlerinden biri de, hiç şüphesiz anonim para transferlerine olanak sağlaması. İşte bu hafta, Bitcoin’in bu özelliğinin bir kez daha suistimal edildiği ortaya çıktı. Bitcoin karşılığında insanlara uyuşturucu ve diğer sentetik ürünleri sattıkları tespit edilen ve üniversite öğrencileri oldukları açıklanan bir grup, tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Uyuşturucuyu, Bitcoin Karşılığı Sattılar

İngiltere’nin Manchester kentinde bulunan University of Manchester üniversitesinde okuyan ve kendilerine, ünlü televizyon dizisi Breaking Bad’den esinlenerek, Breaking Bad Gang adını veren bu öğrencilerin, partilerde veya bireysel olarak kullanılmak üzere birçok uyuşturucuyu, Silk Road isimli sakıncalı bir web sitesinden alıcılarına ulaştırdığı kaydedilirken, Manchester mahkemesine çıkarılan gençler; uzun süreli hapis cezasına çarptırıldı.

İngiliz basınında çıkan haberlere göre, kendilerine Breaking Bad Gang adını veren grubun yasa dışı uyuşturucu maddeleri, neredeyse tüm dünyadan müşterilerine Bitcoin karşılığı sattığı belirtildi. Ekibin, Amerika’dan Avustralya’ya; Avrupa ülkelerinden Yeni Zelanda’ya kadar neredeyse dünyanın her yerine satış yaptığı belirtilirken, aynı zamanda Manchester’da da birçok kişiye uyuşturucu pazarladıkları ifade edildi.

Breaking Bad Gang adlı grubun üyelerinin, üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği, Farmakoloji, Petrokimya mühendisliği, pazarlama ve Jeoloji bölümünde okuyan öğrenciler olduğu ortaya çıkarken, satılan ürünler arasında insan sağlığına yoğun zararlı etkileri olduğu bilinen ekstazi, LSD, 2C-B ve ketamin gibi ürünlerin olduğu belirtildi.

Ekibin, 2011’in Mayıs ayı ile 2013’ün Ekim ayı arasındaki süreçte yaklaşık 1 milyon dolardan fazla uyuşturucu sattığı belirtilirken, öğrencilerin kaldığı apartman dairesine baskın düzenleyen İngiltere Ulusal Suç Ofisi yetkilileri, gördükleri manzara karşısında şoka uğradıklarını belirtti. Yetkililer, dairede adeta bir uyuşturucu üretim fabrikası kurulduğunu söylerken, yerel basında çıkan haberlere göre ise ekip; kazandığı parayı da elinde fazla tutmayı başaramamış. Ekip üyelerinin Jamaika, Bahamalar ve Amsterdam’da tatile gidip, ellerindeki parayı bitirdiği de gelen haberler arasında.

Ağır Hapis Cezaları

Öğrencilerden 28 yaşındaki Joshua Morgan 7 yıl 2 ay, 25 yaşındaki James Roden 12 yıl, 26 yaşındaki Jaikishen Patel 11 yıl 2 ay, 26 yaşındaki Elliott Hyams 11 yıl 3 ay ve 26 yaşındaki Basil Assaf 15 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemeyi takip eden İngiliz muhabirlerin geçtiği bilgilere göre, hakim Michael Leming, bu genç ve öğrenci suç çetesine yönelik şu ifadeleri kullandı:

”Tüm hedef ve amacınınz, internetin ücra ve sakıncalı köşelerinde birçok insana uyuşturucu satmaktı. Bunu da aracıları ortadan çıkararak yaptınız. İnternetten bilgi edineceğiniz ve kendinizi geliştireceğiniz dönemde böylesi bir iş kullandınız ve yaptığınız işin sonuçlarına katlanmak zorundasınız. Tüm bu yaşananlar, sizin hatanız sebebiyle oldu.”

Manchester’da yaşanan bu olay, üniversite öğrencileri arasında maalesef ilk değil. Daha önce de, Amerika’daki Naval Academy’de benzer bir olay yaşanmış ve polis, yine bir öğrenci çetesini çökertmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment