Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Veri Şeffaflığını Hedeflediği İki Yeni Blockchain Projesini Sundu

Bu hafta Google, üzerinde çalıştığı iki ayrı blockchain projesi hakkında bilgi verdi. Projelerden biri, kurcalamaya karşı korumalı denetim sistemi, bir diğeri ise bulut işlemleri platformu.

2017 yılının Eylül ayında yapılan patent başvurusuna göre, şirketin planı kurcalamaya karşı korumalı blockchain temelli bir defter oluşturmak.

Bloomberg’in şirketteki anonim kaynaklardan alıntı yaparak 21 Mart’ta bildirdiği üzere, aynı zamanda, Google’ın Alphabet Inc. şirketi, şeffaf bir denetim gözden geçirme platformu oluşturmak için blockchain teknolojisini kullanmak istiyor.

Facebook’un Ocak ayında ve Twitter‘ın Nisan ayındaki hamlelerini izleyerek kripto para reklamlarını AdWords üzerinden yasaklama kararından sonra Google, bu ay kripto para başlıkları attı.

Kripto para birimleri genellikle blockchain platformunun doğal bir parçası olduğu için, Google’ın yeni reklam politikası muhtemelen blockchain ile ilgili içeriğin gösterilmesini de engelleyecektir. Blockchain projelerini reklam hizmetlerinden etkin bir şekilde yasaklamanın ve aynı zamanda kendi başına iki blockchain platformu üzerinde çalışmanın etik sonuçları henüz şirket tarafından yorumlanmadı.

Bloomberg’e göre, blockchain etrafındaki istek, Alphabet Inc.’in diğer şirketler için white label çıkarma niyetiyle birlikte her şeye rağmen amansız gözüküyor.

Google sözcüsü:

Birçok yeni teknoloji gibi, çeşitli ekiplerde blockchainin potansiyel kullanımını araştıran kişiler var, ancak olası kullanımlar veya planlar hakkında spekülasyon yapmak için çok erken.”

Bu arada ABD patenti, iki bağımsız blockchain projesinin kullanılması yoluyla bilgi bütünlüğünün izlenmesi etrafında dönen daha teknik nitelikteki planları detaylandırıyor.

Patentin özet kısmı şu şekilde başlıyor:

Kurcalanmaya karşı korumali bir veri kayıt metodu, hedef blockchain içerisinde halihazırda var olan bir bloku tanımlamak ve bu bloku ilk imza ile ilişkilendirmek, ardından ikinci bir blockchainde bir blok tanımlayıp bunu da ikincil imza ile ilişkilendirmek yöntemini içerebilir. İkinci blockchain, hedef blockchainin bir parçası değildir.

Her iki projenin de olası bir şekilde kullanıma sunulmasına ilişkin zaman aralıkları bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment