Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Turşu” Kavanozunu Boşalttılar: Zarar 19.7 Milyon Dolar

DeFi protokolü Pickle Finance hacklendi ve 19.7 milyon dolar değerinde kayıp verdi. Hackerların Amerikan dolarına sabit olan sabitkoin DAI üzerinden para çaldığı öğrenildi. DeFi protokolü, saldırıyla birlikte değerinin yaklaşık yarısını kaybetmiş oldu.

Pickle Finance, 21 Kasım tarihinde hackerlar tarafından saldırıya uğradıklarını ve 19 milyonun üzerinde DAI çalındığını blog gönderisinde paylaştı. Şirket ekibi, saldırıyla ilgili çalışmalar yapmak üzere beyaz şapkalı hackerlar (white hat hackers) ile çalışmaya başladıklarını ifade etti. Çalışmaların ardından saldırının teknik detaylarının çözüldüğü ve oldukça karmaşık bir sisteme sahip olduğu aktarıldı.

Hangi fonların risk altında olduğunun bilinmediğini vurgulayan Pickle Finance, ilerleyen saatlerde blog yazısını güncelledi ve “Şimdilik DAI ile işlem yapmayın.” diye uyarıda bulundu.

PICKLE %50 düşüş gördü

Coindesk’in aktardıklarına göre, PICKLE tokenı hack saldırısı haberinin ardından %50.12 düşüş gördü ve 10.17 dolara geriledi. PICKLE, CoinGecko’ya göre şu anda 12 dolar seviyesinde fiyatlanıyor. PICKLE, 24 saat içerisinde %5.1, 7 günde ise %28.5 oranında değer kaybetti.

pickle-finance
Saldırıya “Evil Jar” adı verildi

Saldırının teknik ayrıntıları, şirket ekibi ve Banteg tarafından Github’da yayınlandı. Banteg, saldırıyla ilgili şu teknik notu paylaştı:

“21 Kasım 2020 Cumartesi günü, bir hacker Pickle.Finance’den 19.7 milyon dolar değerinde DAI çaldı. Sistemde bulunan bazı kusurlardan yararlanan hackerın yapmış olduğu bu saldırıya “Evil Jar” ismi verildi.”

pickle-finance
Pickle Finance “Evil Jar” hack saldırısının teknik şeması.

Son olarak Pickle Finance, DeFi topluluğuna tüm destekleri için teşekkür etti.

Pickle Finance hakkında

Nick Chong, Pickle Finance’in Rick and Morty’nin turşu logosuna sahip olan bu yeni DeFi platformunun yayınlanmasının ardından 24 saat içerisinde %1000 artış gösterdiğini aktarıyor. Projeyi tanıtan grup üyeleri arasında önde gelen kripto ve Ethereum yatırımcıları olduğunu söyleyen Chong, Pickle Finance’in sabitkoinlerin fiyatını dengelemeyi amaçladığını söylüyor.

Pickle Finance’in web sitesinde ise şu bilgiler yer alıyor:

“Yield farming zordur. Yüksek kazanç getiren birçok proje bulunuyor, ancak bu projelerin sürdürülebilir olup olmadıklarını veya projelere güvenip güvenemeyeceğinizi bilmeniz zor. Biz de mevduatlarınızdan büyük bir bileşik getiri (compound yield) elde etmenizi kolaylaştırıyoruz.”

Pickle Finance; Pickle Jar (turşu kavanozları), Pickle Farm, Pickle Stake ve Pickle Swap gibi özel bileşenlere sahiptir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!