Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, 145 SPX Hissesinden Daha Az Volatiliteye Sahip

Bitcoin için dezavantajlardan bahsederken birçok kişi volatilite unsurunu öne sürüyor. Fakat bir yatırım firmasının yaptığı araştırmaya ortaya koyuyor ki BTC, birçok S&P 500 hissesinden çok daha az piyasa oynaklığına sahip.

Yatırım yönetimi firması VanEck, Bitcoin ve S&P 500 hisseleri arasında volatilite faktörünü inceleyen bir rapor yayınladı. Bitcoin, çoğu kez geleneksel finans dünyasından bazı isimler tarafından yumuşak karnı olan volatilite faktöründen vuruldu. Fakat VanEck tarafından hazırlanan inceleme, durumun inanılan kadar genel geçer olamayacağını gözler önüne serdi.

S&P 500 ve Bitcoin’in 90 günlük süreçte karşılaştıran rapora göre BTC’nin 112 SPX hissesinden daha z volatiliteye sahip olduğu ortaya çıktı. Geçtiğimiz yılki veriler baz alındığında ise Bitcoin, piyasa oynaklığı bakımından S&P 500 endeksindeki 145 hisseden daha iyi performans gösterdi.

“Bitcoin yüksek volatiliteye sahip, fakat birçok hisse daha fazla oynaklığa sahip”

VanEck Bitcoin’in haberlerde ve yatırımcılar arasında, geleneksel hisse senedi ve sermaye piyasalarına nazaran yeni ortaya çıkan ve yüksek volatiliteye sahip olan bir varlık olarak tartışıldığını söyledi. VanEck tarafından geçtiğimiz hafta paylaşılan yazıda, Bitcoin’in gerçekten piyasa oynaklığına sahip bir varlık olduğu inkar edilmezken; yapılan inceleme sonucunda diğer önemli varlıkların da en az BTC kadar oynak olduğunun altı çizildi.

Firmanın dijital varlık stratejilerinde yetkili bir isim olan Gabor Gurbacs tarafından kaleme alınan yazıda, son birkaç yıldaki oynaklığın çoğunun sebebi; kripto para endüstrisinin geleneksel olanlara nazaran küçük bir piyasa olmasına ve engelleyici regülasyonlara bağlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!