Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WSJ: Bitcoin Yeni Yatırımcıların da Etkisi ile Rekorla Flörtleşiyor

Son Bitcoin rallisini ele alan The Wall Street Journal, BTC’nin Aralık 2017’deki rekorun yalnızca %4 altında işlem gördüğünün altını çizdi. WSJ, efsane yatırımcıların ve kurumsal oyuncuların Bitcoin yatırımına yönelmesi ile, yeni yatırımcıların da sektöre girmeye daha hevesli olduğunu belirtti. Yazıda ayrıca, şu anki kripto para sektörünün 2017’deki Bitcoin boğa koşusunda olduğu gibi amatör olmadığı da ileri sürüldü. 

The Wall Street Journal geride bıraktığımız haftalarda %50’den fazla yükseliş gösteren Bitcoin ile ilgili bir makale kaleme aldı. Bitcoin fiyatı 19 bin doları test ederken WSJ, BTC için yaşanan bu yükselişin geniş kitlelerin ilgisini çektiğini söyledi; Paul Tudor Jones ve Stanley Druckenmiller gibi yatırımcıların da bu Bitcoin sahasında boy göstermeye başladıklarını belirtti.

Paul Vigna ve Anna Hirtenstein tarafından kaleme alınan yazıda, efsane yatırımcıların da katılımı ile daha fazla Bitcoin alıcısının tetiklendiğini belirtildi. Wall Street Journal’a göre eski yatırımcıların ellerindekileri daha sıkı tutmasına ve yeni yatırımcıların rekor düzeyde Bitcoin ağına katılması ile fiyat tüm zamanların rekoru olan 20 bin dolar seviyesine çok yaklaştı. Buna kanıt olacak şekilde, kripto para borsalarında Bitcoin rezervlerinin yılın başından bu yana yaklaşık %30 azalması gösterilebilir.

“Bitcoin, hedge görevi görmeye başladı”

Wall Street Journal yazısında Bitcoin’den “enflasyona dirençli olmasını sağlayan sabit bir arzı olacak şekilde tasarlandı” diyerek bahsediyor. WSJ’ye göre bu yıl merkez bankalarının enflasyon yükseltme yoluna giderken Bitcoin de bir hedge varlığı olacak yatırımcıların gözünde daha da değerlendi.

Wall Street Journal, bu ilgiye yardımcı olan faktörlerden birinin BTC alım-satımını kolaylaştıran birçok platformun daha da bilinik hale gelmesi olduğunu belirtti. WSJ, 2013 yılından beri kripto para sektörüne yatırım yapan Pantera Capital CEO’su Dan Morehead’in de açıklamalarına yer verdi. Morehead Bitcoin’in bir enflasyon koruması olarak potansiyeli ile daha da erişilebilir hale gelen kripto para platformlarının bu yılı yönlendiren şey olduğunu ileri sürdü.

“Kağıt paranın değeri düşüyor, Bitcoin’inki değil”

Wall-Street-Journal-bitcoin“Sektör 2017’deki kadar amatör değil”

The Wall Street Journal’a göre Bitcoin 2017’de 20 bin dolara çıkmışken, kripto para endüstrisi buna henüz hazır değildi. Startup kripto para borsaları dışında pek alım satım yapılamıyordu ve BTC’nin çok az pratik değeri vardı. WSJ’ye göre piyasa momentumdan mahrumdu ve yeni yatırımcılar böylece kurudu, ortadan kayboldu.

Fakat günümüzde çoğu Bitcoin boğasının bu şartların değiştiğini savunduğunu söyleyen WSJ, Bitcoin için manzaranın 2017’de olduğundan çok daha net olduğunu dile getirdi. WSJ, CME Group Inc., Intercontinental Exchange Inc. ve Fidelty Investments gibi köklü şirketlerin kripto para alım-satımına yönelik hizmetler sunmaya başladığının altını çizdi. Bunun dışında, kripto para fonu Grayscale‘in başarısını da vurgulayan WSJ; PayPal‘in kripto para sektörüne el atığının da unutulmaması gerektiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!