Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter’daki Bitcoin Saldırısında 130 Hesap Hacklendi

Twitter geçtiğimiz günlerde yaşanan Bitcoin saldırısı yüzünden toplamda 130 farklı hesabın hacklendiğini açıkladı.

Twitter’ın geçtiğimiz günlerde uğradığı hack saldırısı sosyal medyada büyük paniğe yol açtı. Elon Musk, Joe Biden, Barack Obama gibi isimlerin hesaplarını ele geçiren hackerlar sahte tweetler paylaşarak insanlardan Bitcoin istemeye başladılar.

Twitter’a saldıran hackerların sosyal mühendislik yöntemini kullandıkları, başka bir deyişle bir Twitter çalışanını ikna ederek yönetici paneline erişim sağladıkları düşünülüyor. Hackerlar daha sonra ünlü isimlerin e-postalarını değiştirerek onların hesaplarına sızmaya başladılar.

Hackerlar Barack Obama, Joe Biden gibi siyasetçilerin yanı sıra Changpeng Zhao gibi kripto para camiasından tanıdığımız isimlerin de hesaplarını ele geçirdiler. Hackerlar düzenledikleri bu birkaç saatlik saldırı sonucunda 100 bin dolardan fazla para topladılar.

Kaç Hesap Hacklendi?

Twitter yetkilileri saldırı düzenlendiğinden beri kapsamlı bir çalışma yürütüyor ve saldırının detaylarını gün yüzüne çıkarmaya çalışıyorlar. Şu an için özellikle DM’lerin ve diğer hassas verilerin güvenli olup olmadığını anlamaya çalışan Twitter yetkilileri olayın daha farklı yönlerini de anlamaya çalışıyorlar.

Twitter ekibi yapılan bu araştırmaların ardından birkaç saat önce saldırıya ilişkin yeni bir açıklama yaptı ve saldırıdan toplamda kaç hesabın etkilendiğini de açıkladı. Yine sosyal medya üzerinden yayınlanan bu duyuruya göre insanlardan Bitcoin isteyen bu hackerlar saldırı sırasında toplamda 130 farklı hesabı ele geçirmeyi başardılar.

Yetkililer şimdi bu hesapların tam olarak ne kadar zarar gördüğünü, önemli bilgilerin çalınıp çalınmadığını bulmaya çalışıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment