Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in İkinci Çeyrekteki Büyüme Rakamı Açıklandı

Çin Ulusal İstatistik Bürosu ülke ekonomisinin genel durumuyla ilgili yeni bir rapor yayınladı.

Çin ekonomisi bu yılın ilk yarısında Koronavirüs nedeniyle ağır bir darbe aldı. Fakat Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından yayınlanan bilgiler ülke ekonomisinin özellikle ikinci çeyrek itibarıyla yeniden büyümeye geçtiğini gösteriyor. Yılın ilk çeyreğinde kayda değer miktarda küçülen Çin ekonomisi geçtiğimiz çeyrekte kendini toparlamaya başlamış gibi görünüyor.

Ekonomik Büyüme

Çin Ulusal İstatistik Bürosu bugün bir duyuru yaparak ekonomik büyüme verilerini de açıkladı. Kovid-19’un etkilerinin hafiflemesiyle birlikte “ekonominin yeniden büyümeye başladığını” söyleyen yetkililer Çin ekonomisinin şu an için iyi durumda olduğuna vurgu yapıyorlar.

Yayınlanan resmi verilere göre Çin ekonomisi bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yıla kıyasla yüzde 3.2 oranında büyüme gösterdi. Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından paylaşılan bilgilere göre Çin ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 6.8’lik bir küçülme yaşamıştı.

Çin’in GSYİH’si ikinci çeyrekte yüzde 3.2 arttı, Kaynak

Bütçe Gelirinde Düşüş

Reuters muhabirlerinden Kevin Yao tarafından aktarılan bilgilere göre Maliye Bakanlığı yılın ilk yarısındaki bütçe gelir ve giderleriyle ilgili de yeni bir açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan bu açıklamada ülke ekonomisine dair detaylı bir bilgi verilmese de ekonominin genel durumuyla ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.

Maliye Bakanlığının açıklamalarına göre Çin’in Ocak-Haziran 2020 tarihleri arasındaki bütçe gelirleri bir önceki yıla kıyasla yüzde 10.8 oranında azaldı. Fakat buna ek olarak olarak bütçe giderlerinde da yine bir önceki yıla kıyasla yüzde 5.8’lik bir azalma görüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment