Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Hukuk Firması LUNA ve UST Çöküşüyle İlgili CEO Do Kwon’a Dava Açacak

Güney Kore’nin önde gelen hukuk firmalarından LKB & Partners, LUNA ve UST çöküşüyle ilgili TerraForm Labs CEO’su Do Kwon’u mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Güney Kore’nin yerel gazetesi Munhwa Ilbo‘nun 18 Mayıs tarihli haberine göre ülkenin önde gelen hukuk firmalarından LKB & Partners, LUNA ve UST çöküşünden para kaybeden yatırımcılar için Kore vatandaşı olan CEO Do Kwon‘a dava açmaya hazırlanıyor.

Haberde çöküş sırasında para kaybeden bazı şirket çalışanlarının da davaya katılabileceği bildirildi.

LKB ortaklarından Kim Hyeon-Kwon konuyla ilgili verdiği demeçte, “Hukuk şirketimizde ilgili yatırımcılar var ve  Kwon’a karşı Seul Polis Teşkilatı’nın Mali Soruşturma Birimi’ne şikayette bulunacağız” dedi.

Şirket ayrıca şikayette bulunmanın yanı sıra CEO’nun kişisel mülklerine el koymak amacıyla Seul Cumhuriyet Savcılığı‘na geçici haciz emri çıkarmak için başvuruda bulanacak.

Yerel haber ajansı Yonsep‘in haberinde ise hukuk firmasının Do Kwon’un yanı sıra bir diğer Terra kurucu ortağı olan Daniel Shin‘i de dava etmeyi düşündüğüne yer verildi.

Güney Kore’nin iktidar partisinden bir temsilci olan Yun Chang-Hyun,17 mayıs tarihinde meclis konuşması sırasında CEO Do Kwon dahil olmak üzere konuyla ilgili bütün borsa yetkililerinin meclis oturumuna davet edilmesi yönünde çağrıda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!