Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Altcoinlerdeki Bu Oran, Fiyattaki Dalgalanmalar İçin Önemli

Kripto para balinalarının borsalarda yapılan işlemlerde ne kadar baskınlık kurduğu, olası dalgalanmaları öngörmek için iyi bir gösterge olabilir.

CryptoQuant’ta paylaşılan bir analize göre Borsalardaki Balina Oranı, bazı kripto paralarla yapılan işlemlerde balinaların diğer coinlere kıyasla çok daha baskın olduğunu gösteriyor.

Bu oranın %100’e yakın olması, balinaların borsalarda diğer yatırımcılardan çok daha aktif olduğu anlamına geliyor ve bu, kripto fiyatlarında volatiliteye yol açabiliyor.

Bu oran, Bitcoin için %96 seviyesindeyken Ethereum için yalnızca %11,45 civarında. NMR, ENJ, YFI ve CHZ altcoinlerinde Bitcoin’e benzer bir tablo görülüyor. Bundan farklı olarak AAVE, SHIB ve MATIC için durum, Ethereum’a daha benzer.

quicktake-image

Analist, “Bazı altcoinlerdeki (balina) hareketliliğinin daha düşük olmasının potansiyel bir sebebi, özellikle Layer 2 çözümlerinde olmak üzere merkeziyetsiz alım-satımların yapısıyla bağlantılı olabilir ki bu, Ethereum’daki seviyelerin Bitcoin’den neden daha düşük olduğunu açıklar.” dedi.

Bunun yanı sıra Ethereum, bir akıllı sözleşme platformu olduğu için merkezi borsalardan farklı platformlarda da alınıp satılıyor ve bu, balinaların daha az baskın olmasına yol açıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!