Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Politikacı, Do Kwon’u Meclis Oturumuna Çağırdı

Güney Kore’nin iktidar partisinden bir temsilci olan Yun Chang-Hyun, Terra USD’nin (UST) çöküşü hakkında meclis toplantısı çağrısında bulundu.

Yerel haber ajansı Newspim tarafından yapılan habere göre Chang-Hyun:

Terra CEO’su Do Kwon da dahil olmak üzere konuyla ilgili bütün borsa yetkililerini Ulusal Meclis’e çağırmalıyız. Bunu yatırımcıları korumak ve alınabilecek önlemler için gerçekleştirmemiz gerekiyor.

açıklamalarında bulundu.

Ayrıca meclis yetkilisi, kripto para borsalarının da durum esnasında ne gibi önlemler aldıklarını ya da ne yaptıklarını incelenmesi gerektiğini belirtti. Newspim’in yaptığı habere göre Coinone, Korbit ve Gopax 10 Mayıs tarihinde Bithumb 11 Mayıs tarihinde ticaretlerini durdurdu ancak Upbit 13 Mayıs’a kadar işlemleri sürdürdü.

LUNA’nın düşüşüyle devam eden olayda ticareti en son durduran şirket Upbit’in, 10-13 Mayıs tarihleri arasında 7.8 milyon dolar komisyon geliri elde ettiği belirtiliyor.

7 Mayıs tarihinde Terra blockchain’inin algoritmik stablecoin’i UST, dolar karşısında değer kaybetmeye başlamıştı ve ardından fiyat 10 sentin altına kadar gerilemişti. UST, yazım esnasında 0,12 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!