Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore, LUNA ve UST Çöküşü Nedeniyle Yerel Kripto Para Borsalarına “Acil” Denetim Başlattı

Güney Kore, Terra (LUNA) ve algoritmik stablecoin’i TerraUSD (UST) çöküşünün ardından yerel kripto para borsalarına acil denetim başlattı.

Yerel haber kaynakları Güney Kore finans yetkililerinin 17 Mayıs Salı günü yaptıkları açıklamada LUNA ve UST çöküşünün ardından yerel kripto para borsalarına “acil” denetim başlattığını bildirdi.

Kaynaklara göre ülkenin Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) ve Finansal Denetim Hizmeti (FSS), kısa bir süre önce yerel kripto para borsalarından UST ve LUNA ile bağlantılı işlemler, kapanış fiyatları, ticaret hacimleri ve yatırımcı sayısı hakkında bilgi paylaşmalarını istedi.

Üst düzey mali düzenleyiciler ise borsalardan, son piyasa çöküşüne karşı önlem almalarını ve çöküşe neyin neden olduğu dair analizler yapmasını istedi.

Yerel kripto para borsasından bir yetkili konuyla ilgili “Geçen hafta finansal yetkililer işlem tutarları ve yatırımcılar hakkında bilgi istedi ve borsaların ilgili önlemlerini değerlendirdi. Yetkililerin bunu gelecekte yatırımcılara verilen zararı en aza indirecek önlemler almak için yaptıklarını düşünüyorum.” açıklamalarında bulundu.

Finansal Denetim Hizmeti (FSS) Başkanı Jeong Eun-bo üst düzey yetkililer ile yaptığı toplantıda son yaşananların kripto para piyasasında güveni zedeleyebileceğini ve birçok yatırımcıya zarar verebileceği konusunda endişelerini dile getirerek düzenleyicinin kesin olarak karar vermesi gerektiğini söyledi. Jeong Eun-bo ayrıca kripto piyasasının nasıl düzenleneceği hakkında yabancı yetkililer ile çalışmaların hızlandırılması ve iş birliği yapılması gerektiğini vurguladı.

Piyasa gözlemcileri, kripto para piyasasında yaşanan çöküş nedeniyle geçtiğimiz hafta küresel çapta 45 milyar dolar çıkış yaşandığını ve Güney Kore’de yaklaşık 200.000 kişinin LUNA ya da UST yatırımcısı olduğu tahmin ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!