Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robert Kiyosaki’ye Göre FED’in Faiz Artırımları Bitcoin (BTC) İçin Alım Fırsatı: Karlı çıkacaksınız

“Zengin Baba Yoksul Baba” kitabının yazarı ünlü yatırımcı Robert Kiyosaki, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımlarının Bitcoin (BTC), altın ve gümüş için alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini iddia etti.

Merkez bankalarının para politikalarına karşı şüpheci tutumu ile tanınan Robert Kiyosaki 2 Ekim tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, FED’in faiz arttırmaya devam ettiği sürece doların Bitcoin, altın veya gümüş gibi varlıklar karşısında değer kazanacağını ve bunun bir alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Kiyosaki geçtiğimiz aylarda FED’in faiz arttırmaya devam etmesi halinde borç piyasasını daha kötü hale getireceğini ve eninde sonunda faizleri düşürmek zorunda kalacağını belirtmesinden kısa bir süre sonra faiz artışlarının Bitcoin için alım fırsatı olduğunu tekrar öne sürdü.

Özellikle son zamanlarda İngiltere’nin, borçlanma piyasasında yaşanan likidite problemlerini çözmek adına tekrar faiz düşürmesini örnek göstererek alım fırsatlarını değerlendirenlerin, ABD’nin de İngiltere gibi faiz oranlarını indirmeye başladığında karlı çıkacaklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!