Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) İflas Eden Celsius Network’ün Stablecoin Satışına İtiraz Etti

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), iflas eden kripto para platformu Celsius Network’ün devam eden operasyonlar için ödeme yapmak üzere stablecoin varlıklarını satma planına itiraz etti.

İflas eden Celcius, müşterilerine ödeme yapabilmek ve devam eden operasyonların mali yükünü karşılayabilmek adına stablecoinlerini satma talebinde bulunmuştu. Bu talebin ardından Teksas eyalet kurumları geçtiğimiz günlerde Celcius’un stablecoin satışları hakkında iflas mahkemesine başvurularını iletti.

Teksas’ın itirazının ardından DOJ da söz konusu talebin karşılanmasına karşı duruş sergiledi. DOJ, Celsius’un mali durumunun şeffaflıktan yoksun olduğunu ve bunun gibi önemli kararların bağımsız inceleme raporu sunulana kadar dikkate alınmaması gerektiğini öne sürdü.

30 Eylül‘de New York Güney Bölgesi İflas Mahkemesi’ne yapılan bir başvuruda, ABD Adalet Bakanlığı Mütevelli Heyet üyesi William Harrington, Celsius’un talebinenin kabul edilmez olduğuna dair şu açıklamalarda bulundu:

Talepler erkendir ve bağımsız inceleme raporu dosyalanana kadar reddedilmelidir. Para çekme veya stablecoin satma hamlesinden önce borçluların kripto para varlıklarının kapsamlı bir şekilde araştırılması gerekmektedir.

Politika yapıcılar tarafından Celcius üzerinde kurulan baskılar devam ederken ünlü bir Celcius yatırımcısı olan Simon Dixon ise söz konusu sürecin bir açık arttırma usulü ile sonuçlanabileceğini iddia etti. Geçtiğimiz günlerde buna benzer bir olay Voyager Digital varlıklar için de yaşanmış ve yapılan açık arttırma sonucunda 1,4 milyar dolar karşılığında Voyager’ın varlıkları FTX‘e devredilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!