Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Davasında Sona Yaklaşılırken XRP Dolandırıcılık Faaliyetlerinde Artış: Son Hedef İspanyol Sanatçı Oldu

Ripple (XRP) dolandırıcılarının yeni hedefi İspanyol vokalist Bertin Osborne oldu. Dolandırıcılar sanatçının Twitter hesabını hackleyerek XRP ile ilgili paylaşımları retweetlediler.

Son dönemlerde sosyal medyada oltalama saldırısı ile birçok kişiyi dolandıran XRP dolandırıcılarının hedefinde İspanyol sanatçı Bertin Osborne bulunuyordu. Saldırganlar sanatçının sosyal medya hesabını ele geçirerek Ripple Labs CEO’su Brad Garlinghouse’u taklit ettiler.

Hesabı ele geçiren dolandırıcılar öncelikle Bertin Osborne’un profil fotoğrafını değiştirerek Brad Garlinghouse’un profil fotoğrafı yaptılar. Daha sonrasında ise XRP ile ilgili haberleri paylaşmaya başladılar. İspanyol sanatçının takipçilerinin dikkati üzerine sahtekarlıkları ortaya çıkan dolandırıcılar, profil fotoğrafını kaldırarak eylemlerini yarıda bıraktı.

Saldırganlar yaklaşık 2 hafta önce de Hindistanlı kripto borsası CoinDCX’in Twitter hesabını ele geçirmiş ve sahte bir çekiliş gönderisi ile birçok kullanıcıyı dolandırmıştı. Ayrıca Umman’ın Hindistan Büyükelçiliği hesabına da benzer yöntemlerle bir saldırı gerçekleştirilmişti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Ripple Labs’e yönelik kayıt dışı menkul kıymet satışı davası Ripple Labs’ın lehine doğru ilerledikçe XRP’nin  sosyal medyadaki popülerliği artmaya başladı. Bu popülerlikten yararlanmak isteyen art niyetli kullanıcıların XRP üzerindeki dolandırıcılık faaliyetlerinde de artış yaşandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!