Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), BitConnect Kurucusunu “Ponzi Şemasıyla” Suçladı

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), yatırımcılarını 2.4 milyar dolar dolandırdığı iddiası ile kripto para borsası BitConnect’i suçladı.

ABD Adalet Bakanlığı’nın 25 Şubat tarihinde yaptığı açıklamada, San Diego merkezli önemli bir jürinin BitConnect kurucusu Satish Kumbhani’yi borç verme yöntemiyle yatırımcıları yaklaşık 2.4 milyar dolar dolandırmakla suçladığını söyledi.

Yapılan açıklamaya göre BitConnect, kripto para ticaretinde hile yapmak, elektronik dolandırıcılık, fiyat manipülasyonu, lisanssız borç verme sistemi kullanmak ve uluslar arası fonları aklamak için komplo kurmakla suçlandı.

Hindistan, Gujarat’ta ikamet eden Kumbhani’nin yatırımcılara yüksek getiri sözüyle “Borç Verme Programı” kapsamında paralarını aldığı ve bu paraların düzenli olarak başka kullanıcılara dağıttığı söylendi. Yani söylentilere göre Kumbhani, bir önceki yatırımcının parasını bir sonraki yatırımcıya vererek klasik bir “saadet zinciri” işletiyor.

BitConnect’in yerel token’ı BCC 2017 yılının sonlarında 461 dolara kadar yükselmişken 6 ay içerisinde aşırı düşerek 0,68 dolardan işlem gördü.

2021 yılının sonlarında BitConnect yöneticilerinden Glenn Arcaro ile kurucusu Kumbhani, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından benzer bir suçlama ile dava edilmişlerdi. Ayrıca Arcaro, DOJ tarafından BitConnect ile ilgili benzer bir suçlamayı da kabul etmişti.

ABD Başsavcı Yardımcısı Kenneth Polite Jr. konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda, “BitConnect elindeki kripto paraları uluslararası suçlarda kullanmaya devam ediyor.” dedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!