Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase, Goldman Sachs Yöneticisini Kadrosuna Kattı

Bankacılık devi Goldman Sachs’in yöneticilerinden Roger Bartlett, artık kripto para borsası Coinbase’in mali işlerinden sorumlu olacak.

Goldman Sachs’in ortaklarından olan ve bankada 16 yıl boyunca görev alan Bartlett, LinkedIn üzerinden yaptığı paylaşımla Coinbase ekibine katıldığını duyurdu.

Bartlett, ilgili paylaşımında, “[Coinbase’in] dünya genelinde ekonomik özgürlüğü sağlamak gibi bir misyon üstlenmiş olması, dijital evrimin bir sonraki ayağına katkıda bulunmak için hayatta bir kez rastlanabilecek cinsten bir fırsat sunuyor.” dedi.

Goldman Sachs’in global piyasalar için yürüttüğü faaliyetlerin eş başkanlığını üstlenen Bartlett, orada bankanın sunduğu satış ve alım-satım işlemleri ile ilgileniyordu.

Bankada 2 bin 500 kişilik bir ekipten sorumlu olan isim, Coinbase’e geçiş yapmasıyla ilgili olarak, “Kripto ekonomiyi benimsemenin vakti geldi.” ifadelerini kullandı.

Mali operasyonlarını Bartlett’e emanet eden Coinbase, geçtiğimiz yılın mayıs ayında da yine Goldman Sachs’in eski yöneticilerinden biri olan Faryar Shirzad’ı kadrosuna katmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!