Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Parlamentosu Kripto Regülasyonlarıyla İlgili Oylamayı Erteledi

Avrupa Parlamentosu, kripto para piyasasına getirilecek yasal düzenlemelerle ilgili yaptığı görüşmeleri süresiz olarak erteleme kararı aldı.

Kısaca MiCA olarak bilinen ve Türkçeye Kripto Varlık Piyasaları Direktifi olarak aktarılabilecek yasal düzenlemelerin 28 Şubat tarihinde oylamaya sunulması bekleniyordu.

Kamuyla paylaşılan bilgilere göre MiCA, özellikle proof-of-work (PoW) mekanizmasına dayanan kripto paraların kullanımına ilişkin bazı kısıtlamalar barındırıyordu. Bu ay basında çıkan haberlere göre MiCA’nın taslak versiyonunda şu ifade yer alıyor:

“Konsensüs mekanizmalarında daha çevre dostu çözümler kullanmanın öneminin acilen üstünde durulması, tükettiği enerji ve saldığı karbon düzeyi ile çevre adına risk oluşturan konsensüs mekanizmalarını tespit etmesi için Komisyon’un harekete çağırılması gerekiyor.”

Taslak metinde yer alan bu ifadeler, Bitcoin (BTC) gibi proof-of-work mekanizmasıyla işleyen kripto paraların kullanımına bir yasak getirilebileceği şeklinde yorumlandı.

Ekonomi komitesinin başkanı Stefan Berger, oluşan bu algının ardından, “MiCA Direktifi, Bitcoin’e pratikte yasak getiren bir direktif olarak algılanmamalı.” diyerek, MiCA için düzenlenecek oylamada süresiz olarak ertelemeye gidildiğini duyurdu.

Avrupa’daki yetkililer, bu kripto para direktifini 2019 yılında hazırlamaya başladılar. MiCA oylamasının, sosyal medyada gelen tepkiler sonucunda ertelenmesi, kripto para camiasından olumlu tepki aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!