Bank of America Kripto Para Borsa Sistemini Patentledi!
Görünüşe göre Bank of America kurumsal müşterileri için bir kripto para alım satım platformu hazırlıyor – böyle bir şey olmasa bile ellerinde bir çözümün bulunmasını istiyorlar.
Salı günü ABD Patent ve Marka Ofisi’nin onay verdiği bir patentte ABD’deki en büyük ikinci bankanın hazırladığı kripto para alım satım platformunun taslağı yer alıyor. Platformda kripto paradan kripto para alım satım işlemleri hedeflenmiş olabilir. Buna ek olarak sistemin tamamen otomatik olarak işlemesi ve transfer ücretlerinin dışarıdaki kaynaklardan güncel bir şekilde alınması planlanmış.
Patentin içeriğine göre 3 farklı bölümden oluşan bir sistem yaratılmış. İlk bölümde müşterinin, diğer iki bölümdeyse sistemi çalıştıran kurumun hesap bilgileri yer alacak. Yani kullanıcılar saklamak istedikleri kişisel kripto para bakiyelerini ilk bölümde saklayabilecek.
İkinci hesap ise patentte “havada tutma” bölümü olarak adlanlandırılmış. Bu hesapta kullanıcının satmak istediği kripto para askıya alınacak. İkinci hesapta bunlar olurken üçüncü hesapta da kullanıcının elindeki koini çevirmek istediği kripto para hazır bir şekilde bekletilecek. Kullanıcı alım satım işlemlerini tamamladıktan sonra kripto parasını çekmek isterse bakiyeler üçüncü hesaptan kullanıcının kişisel hesabı olan birinci hesaba aktarılacak.
Sistem aynı zamanda diğer borsalarda konulan oranları karşılaştırarak alım satım sırasında alınan komisyon miktarı için ideal bir değer belirleyecek.
Patentte alınan notlara göre sistem sadece kurumsal seviye müşterilerin kullanımına sunulacak. Eğer banka patenti alınan teknolojiyi hayata geçirirse sadece işletmeler kullanabilecek gibi görünüyor.
“Kurumsal işletmeler bir günde büyük miktarda finansal transferler gerçekleştirebilir. Teknoloji geliştikçe kripto paralarla ilgili transferler de çok daha yoğun bir hale geldi. Bazı şirketler önümüzdeki dönemlerde büyük miktarlarda kripto para alım satımları gerçekleştirmek isteyebilir.”
Patenti alınan sistem aynı zamanda alım satım işlemlerinin yasallığını ölçmek için transferleri sürekli gözlem altında tutacak. Yazılanlara göre sistem, transferi gerçekleştiren kurumun işleme koyduğu kripto paranın miktarı ve transferlerin sıklığı gibi bilgileri kullanarak bir risk puanı hazırlayacak. Bu detaylardan sonraysa yasa dışı “gibi görünen” transferlere izin verilmeyeceği de eklenmiş.
Bank of America aslında örnek alınması gereken bir kurum, zira kendileri kripto para endüstrisine uzun süredir ilgiyle yaklaşıyorlar. 2014 yılında da kripto para bazlı bir uluslararası para transfer sisteminin patenti alınmıştı.
2014’teki sisteme göreyse kullanıcılar göndermek istedikleri yerel para biriminden kripto para alacak, bunu yabancı bir borsaya gönderecek, sonrasındaysa gönderilen ülkenin para birimine çevirecek. Bu sistemin yeni kayda alınan sistemle bir ilgisi olup olmadığı büyük merak konusu.