Bitcoin Dünya Ekonomisinin “Ayrılmaz” Bir Parçası olacak
Digital Assets Data CEO’su Mike Alfred, Bitcoin’in gelecekte altının yerini alabileceğini düşünüyor.
Bitcoin ile altın arasında başta kısıtlı arz olmak üzere birçok benzerlik var. Bu yüzden birçok kişi Bitcoin’i dijital altın, veya geleceğin altını olarak görüyor. Mike Alfred de bu isimlerden biri.
Genç Nüfus
Kısa süre önce CoinTelegraph’a konuşan Alfred Bitcoin ve altın piyasalarının geleceğini değerlendirdi ve Bitcoin’in zamanla altının yerini alabileceğini söyledi. Özellikle gelişmiş ülkelerdeki finans hizmetlerinin ve ekonomik araçların dijitalleşmeye başladığını söyleyen Alfred bunun Bitcoin’e yarayacağını düşünüyor. Onun görüşlerine göre insanlar zaman içerisinde altının da dijital haline, yani Bitcoin’e yönelmeye başlayacaklar.
Alfred burada özellikle genç nüfustan bahsediyor. Yapılan birçok anketten biliyoruz ki gençlerdeki Bitcoin kullanma oranı yaşlılardakinden daha fazla. Alfred’e göre nüfus gençleştikçe, Bitcoin ile ilgilenen insanların sayısı da artacak.
Enflasyona Karşı
Venezuela, Arjantin gibi ülkelerdeki Bitcoin kullanımı geçtiğimiz son birkaç yıl içerisinde ciddi ölçüde arttı. Bunun başlıca sebeplerinden biri Bitcoin’in enflasyona dayanıklı olması. Elindeki parayı korumak isteyen insanlar çareyi Bitcoin gibi kripto paralara geçiş yapmakta buluyorlar.
Alfred Bitcoin’in bu gibi gelişmekte olan ülkelerde yaygın bir şekilde kullanılabileceğini düşünüyor. Bu ülkelerdeki Bitcoin kullanımı arttıkça Bitcoin kitle kabulü görmeye daha sık bir şekilde kullanılmaya başlayacak. Alfred’e göre bunun sonucunda devletlerin “Bitcoin’i tanımaya başladıklarını” göreceğiz.
Fiyata Yansır mı?
Alfred Bitcoin’in tüm bunlar yaşandıktan sonra “dünya ekonomisinin bir parçası” haline geleceğine inanıyor. Alfred bu senaryoda Bitcoin fiyatının ne kadar olacağıyla ilgili bir yorum yapmıyor. Fakat Bitcoin’in bu kadar büyümesi elbette fiyata da yansıyacaktır.
Global Macro Investor’ın kurucusu Raoul Pal’in tahminlerine göre Bitcoin piyasası önümüzdeki birkaç yıl içerisinde altın piyasası kadar büyümüş olacak. Böyle bir senaryoda, yani Bitcoin’in gerçekten dijital altın olarak kabul edildiği senaryoda Bitcoin’in toplam piyasa değeri hemen hemen 10 trilyon dolar civarında olacaktır. Bu da Bitcoin fiyatının şimdikinden çok, çok daha yüksek olması demek.