Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yatırımcıdan Bitcoin İçin Milyon Dolarlık Tahmin

Global Macro Investor’ın kurucusu olan Raoul Pal geçtiğimiz gün Bitcoin ve altın fiyatlarıyla ilgili yeni tahminlerde bulundu.

Ünlü yatırımcı Koronavirüsün dünya ekonomisini nasıl etkilediğini değerlendirirken içinde bulunduğumuz durumu 1920’lere benzettiğini söyledi. Koronavirüsün ekonomik etkilerini Büyük Buhran’a benzeten Pal, bu sürecin Bitcoin ve altın gibi ürünlere yarayacağını düşünüyor.

Önümüzdeki Beş Yıla Dikkat

Raoul Pal Koronavirüsün ekonomik etkilerini önümüzdeki yıllarda hissetmeye devam edeceğimizi düşünüyor. Koronavirüsün bu yaza veya bu yılın sonuna kadar kontrol altına alınabileceği düşünülüyor, daha doğrusu umut ediliyor. Fakat Koronavirüs bu yıl içinde kontrol altına alınsa bile merkez bankalarının bu süreç içerisinde aldıkları kararların etkilerini hissetmeye devam edeceğiz.

Pal yatırımcıların önümüzdeki yıllarda Bitcoin’e yönelebileceklerini düşünüyor. Bu elbette Bitcoin fiyatının artmasına yol açacak. Raoul Pal Bitcoin fiyatının önümüzdeki beş yıl içerisinde 1 milyon dolara kadar çıkabileceğini düşünüyor.

Altın Benzetmesi

Pal’in Bitcoin için milyon dolarlık bir tahminde bulunuyor olmasının sebebi aslında gayet basit. Bitcoin ile altın arasında bir ilişki kuran Pal altının şu anki piyasa değerinin 10 trilyon dolar olduğunu hatırlatıyor.

Pal önümüzdeki yıllarda tıpkı Bitcoin gibi altın piyasasının da büyüyeceğini ve altının değer kazanacağını düşünüyor. Pal’in tahminlerine göre altın şu anda nasıl 10 trilyon dolarlık bir piyasa değerine sahipse Bitcoin’in piyasa değeri de bu seviyeye gelebilir.

Kısa Vadeye Dikkat

Raoul Pal şu an için yatırımcılara özellikle kısa vadede çok dikkatli olmayı öneriyor. Koronavirüsün tam olarak ne zaman kontrol altına alınacağı, dünyanın Koronavirüs sonrasında nasıl değişeceği bilinmediği için piyasalarda ciddi dalgalanmalar görülebilir.

Koronavirüsün etkileri bir yana dursun, Bitcoin’in kısa bir süre içerisinde halving yaşayacağını unutmamak gerekiyor. 20 günden az bir süre kalan halvingin Bitcoin ağını ve fiyatını nasıl etkileyeceği büyük bir merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment