Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altın İçin Bir Rekor Tahmin Daha

Bloomberg’ün emtia uzmanlarından Mike McGlone, Koronavirüsün ekonomik etkileriyle ilgili yeni açıklamalar yaptı. Hisse piyasalarındaki düşüşü değerlendiren McGlone bu süreçten altının kazançlı çıkacağını söyledi.

Altının ons fiyatı 1728 dolara kadar çıktı ve böylece yeniden son yedi yılın en yüksek seviyesi görülmüş oldu. Bu seviyeye geçtiğimiz günlerde de çıkan altın henüz 1800 dolar seviyesini aşabilmiş değil.

Bloomberg’ün uzman isimlerinden McGlone ise altının 1800 doları geçmekle kalmayıp tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkabileceğini düşünüyor.

Sıra Altında

Koronavirüs yüzünden birçok şirket zarar etmeye hatta iflas etmeye başladı. Bu sırada Zoom gibi şirketler değer kazansalar da BIST100, S&P500 gibi endekslerde geçtiğimiz haftalarda ciddi düşüşler gördük.

Hisse piyasalarındaki gelişmeleri yorumlayan McGlone, bu piyasaların geçtiğimiz yıllarda zaten “gereğinden fazla değer kazandıklarını” belirtti. McGlone’a göre geçtiğimiz son birkaç yıl içerisinde hisse piyasalarına beklenmedik miktarda para girdi ve bu süreç artık sona erdi.

McGlone’a göre geçtiğimiz yıllarda hisse piyasasına akan para artık altın piyasasına akacak. Kendisinin tahminlerine göre yatırımcılar önümüzdeki süreçte sermayelerini koruyabilmek için altına yönelecekler ve altının ons fiyatı 2800 dolara, yani tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkacak.

Buna benzer rekor tahminlerinin kısa süre önce başka isimlerden de geldiğini biliyoruz. Özellikle Bank of America’nın yaptığı 3000 dolar tahmini büyük yankı uyandırmıştı. Bunun yanı sıra İsviçre’deki UBS bankasından da benzer bir rekor tahmini geldi.

Merkez Bankaları

ABD Merkez Bankası (Fed) geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde ekonomiye trilyonlarca dolarlık para enjekte etti. Bu sırada Avrupa Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası gibi merkez bankalarının da benzer adımlar attıklarını gördük.

McGlone’a göre insanların önümüzdeki süreçte altına yönelecek olmalarının sebebi tam olarak bu. Merkez bankalarının adeta “sonsuz miktarda” para bastıklarını vurgulayan McGlone, birçok paranın bu yüzden değer kaybedeceğini vurguluyor. Kendini bundan korumaya çalışan yatırımcıların da altın gibi arzı kısıtlı ürünlere yönelmelerini bekliyor.

.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment