Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yeniden Yükselişe Geçti: 10.000 Dolar Yakın Mı?

Lider kripto para birimi Bitcoin geçtiğimiz hafta en 12 Mart tarihinden beri görülen en kötü 7 günlük sürecini geride bıraktı. Bitcoin’in %10’un üzerinde düşüş ile 8.700 dolara kadar gerilese de buradaki destek yaşanacak olası düşüşlerin önüne geçti.

Bitcoin’in yeniden düşüş trendine girdiği düşünülürken dün başlayan hafif çaplı bir ivme, umutları tazeledi. BTC/USD paritesi basın saatine göre yeniden 9.461 dolara kadar yükseldi ve bazı borsalarda 9.500 dolar direncinin bile kırıldığı görülüyor.

Bitcoin 10.000 Doları Hedefliyor

Bitcoin’in sıkıntılı 9.000 dolar ve 9.300 dolar dirençlerini kırması aslında yakında sert bir yükselişin gelebileceğini gösteriyor. Son 24 saatlik hacmi 32 milyar doların üzerinde olan BTC, bu sefer gerçekten de organik bir yükseliş yakalamış olabilir ve fiyatın haftanın sonuna kadar 10.000 dolara yükselmesi oldukça muhtemel.

Bitcoin’in yükselişine işaret eden çok fazla sinyal olsa da lider kripto paranın hala 10.000 dolar altında olması aslında fiyatın baskılandığının düşünülmesine yol açmıştı. Hem ABD ve Çin arasındaki gerilim, hem de FED’in bastığı sınırsız para Bitcoin ve Altın için gerçek bir yükseliş zemini hazırlıyor.

Bitcoin eğer bu FOMO ile beraber 10.000 doların üstüne kadar tırmanmayı başarırsa, 10.400 dolar direncinin kırılabilmesi ve 14.000 dolara kadar gidişin mümkün olduğu söylenebilir. Konu Bitcoin olunca anlık rekorlar ve beklenmeyen hareketler her zaman görülebilmekte ve yine benzeri yaşanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment