Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zuckerberg: Libra, Facebook’un Reklam Gelirini Artırabilir

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Çarşamba günü gerçekleştirdiği hissedarlar toplantısında merakla beklenen stablecoin projesi Libra hakkında da bir soru ile karşılaştı. 2019 yılında tanıtılmasına rağmen 2020 yılının yarısını bitirdiğimiz şu günlerde hala tam olarak piyasaya çıkıp çıkmayacağı bilinmeyen Libra tam anlamıyla bir gizem.

Facebook, Libra’dan Vazgeçmedi

Zuckerberg’e sorulan Libra’nın Facebook’a finansal açıdan destek olup olamayacağı sorusu, aslında oldukça kritik bir noktaya değiniyor. Brett Wye’in sorduğu soruya yanıt veren Zuckerberg, bunun e-ticaret üzerindeki etkisine ve devamında reklam gelirlerine katkısına değindi.

Libra’nın Facebook üzerindeki işletmeler için reklam vermeyi çok daha efektif bir hale getirebileceğini belirten Zuckerberg, Libra’nın kesinlikle Facebook’un gelirini arttıracağını düşünüyor. Facebook aslında reklamlar için net bir fiyat biçmiyor ve bunun yerine işletmeler bir açık arttırma sistemi ile fiyat teklifinde bulunuyorlar ve fiyat buna göre şekilleniyor.

Zuckerberg, Libra veya Facebook Pay kullanılarak yapılan entegre bir reklam ödeme sisteminin ödeme yapan müşteriler için süreci kolaylaştırabileceğini de düşünüyor. Libra ile e-ticaret ve küresel ödeme sektöründe gelişmeler yapabileceklerini ima eden ünlü CEO, bunun dünyanın dört bir yanındaki insanlar için harika olacağını ifade etti.

Aslında Zuckerberg’in son ifadeleri Libra projesinin hala son hız geliştirildiğini ve Facebook’un bundan vazgeçmediğini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment