Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

111 Milyon Dolarlık Bitcoin İşlemi Dikkat Çekti

Bir (veya birden fazla) Bitcoin kullanıcısı bundan birkaç saat önce dev bir işlem yaptı.

Whale Alert tarafından paylaşılan bilgilere göre bugün Türkiye saati ile sabaha karşı dev bir işlem yapıldı. Kime ait olduğu bilinmeyen bir adresten 11 binden fazla (değeri 111 milyon dolardan fazla) Bitcoin çıktı. Blockchain.com verilerine göre şu anda ortalama bir Bitcoin işleminin maliyeti 2.7 dolar civarında. Fakat bu işlem için 1.82 dolar (neredeyse 13 lira) ödendi. Böylece kahve parasına 111 milyon dolarlık para transferi yapılmış oldu.

İşlemin bilgileri, Blockchain.com

Dikkat Çekti

111 milyon dolarlık bu dev Bitcoin işlemini kimin, ne amaçla yaptığı şu an için bilinmiyor. Bazı sosyal medya kullanıcıları bu işlemin Bitcoin’in lehine olduğunu düşünüyorlar.

Kripto para borsaları zaman zaman bu gibi işlemler yapabiliyorlar. Özellikle Bittrex gibi borsalar binlerce Bitcoinlik işlem yapıyorlar. Bu işlemi de mi bir borsa yaptı bilemiyoruz çünkü bu işlemin gönderildiği adres daha önce hiç kullanılmamış.

Bazı sosyal medya kullanıcıları bunun Grayscale gibi bir hedge fonu tarafından yapılmış olabileceğini düşünüyorlar. Kısa süre önce paylaştığımız bir yazıda Grayscale’in iki buçuk haftada neredeyse 19 bin tane Bitcoin aldığından bahsetmiştik. Fakat işlemin Grayscale tarafından yapıldığına dair net bir bilgi yok.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment