Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale İki Buçuk Haftada 19 Bin Tane Bitcoin Adlı

Kurumsal yatırımcılara hizmet veren Grayscale geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde binlerce yeni Bitcoin aldı.

Kevin Rooke bugün sabaha karşı Twitter hesabından bir gönderi paylaştı. Kendisi bu paylaşımında Grayscale’in halving sonrasında ne kadar fazla Bitcoin aldığına dikkat çekti.

Birkaç hafta önce yapılan halving ile birlikte Bitcoin ağındaki blok ödülü 6.25 BTC’ye düşürüldü. Birçok analist Bitcoin fiyatının uzun vadede bunun bir sonucu olarak yükseleceğini düşünüyor. Görünüşe göre bazı kurumsal yatırımcılar da bu görüşe katılıyorlar.

Binlerce Bitcoin

Geçtiğimiz haftalarda paylaştığımız bir yazıda Grayscale’in ne kadar fazla Bitcoin almaya başladığından bahsettik. Bir araştırmaya göre yeni kazılan Bitcoinlerin neredeyse üçte biri Grayscale’e gidiyordu. Rooke’un paylaştığı bilgilere göre Grayscale bu işlemleri halving sonrasında da sürdürüyor.

Grayscale’in 11 Mayıs (halving günü) tarihinden bu yana toplamda 18 bin 900’den fazla Bitcoin aldığı düşünülüyor. Bitcoin’in günlük üretim miktarı hemen hemen sabit olduğu için halvingden beri yaklaşık 12 bin 400 tane Bitcoin üretildiğini biliyoruz. Bu da Grayscale’in halvingden beri üretilen toplam BTC miktarından 1.5 kat daha fazla BTC aldığını gösteriyor.

Grayscale’in 11 Mayıs’tan beri aldığı BTC sayısı ve halvingden beri üretilen toplam BTC sayısı, Twitter
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment