Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Zamanında Tether’a “Gülüp Geçmiş”

Tether’ın (USDT) kurucularından Craig Sellars Goldman Sachs ile yaşadığı bir anıyı paylaştı.

Dünyanın en büyük bankalarından Goldman Sachs geçtiğimiz gün kripto paralarla ilgili bir toplantı düzenledi. Bitcoin gibi kripto paraların genel özelliklerini değerlendiren Goldman Sachs yöneticileri bu toplantıda kripto paraların “varlık sınıfı olarak” değerlendirilemeyeceklerini açıkladılar.

Goldman Sachs’in bu kararı kripto para camiasında büyük tepki gördü. Kimisi Goldman Sachs’in argümanlarını eleştirirken kimisi altın, petrol gibi varlıkların da “varlık sınıfı” olmadıklarını söyledi.

Bu sırada Gemini’nin kurucularından Cameron Winklevoss, ABD’deki Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) 2015 yılında aldığı bir kararı hatırlattı. Goldman Sachs’e seslenen Winklevoss; Bitcoin’in CFTC kararıyla zaten bir emtia olarak görüldüğünü söyledi.

Tether Hikayesi

Kripto para camiası Goldman Sachs’in bu açıklamasına tepki gösterirken Tether’ın kurucularından Craig Sellars ilginç bir hikaye paylaştı. Sellars bundan yıllar önce Goldman Sachs ile görüşmeye gittiğini ve toplantıda olumsuz yanıt aldığını söyledi.

Sellars 2015 yılında (Tether kurulduktan birkaç ay sonra) Goldman Sachs’i ziyaret ettiğini ve oradaki yetkililere Tether ile ilgili bir sunum yaptığını söylüyor. Sellars’ın amacı Goldman Sachs’i Tether’a yatırım yapmaya ikna etmekti. Fakat Goldman Sachs yetkilileri, “blockchain tabanlı doları” kimsenin istemeyeceğini söyleyerek Sellars’ın teklifine “gülüp geçtiler.”

Goldman Sachs Tether’ın bu teklifine gülüp geçse de Tether’ın rakibi olan Circle’a 50 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. Goldman Sachs gibi isimlerden toplamda 135 milyon dolar yatırım alan Circle; 2018 yılında yeni bir yatırım serisi düzenleyip 110 milyon dolar daha topladı ve bunun ardından USD Coin’i (USDC) duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment