Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Dijital Yuan Uygulamasından Yeni Görüntüler

Çin Merkez Bankası’nın geliştirdiği dijital yuan projesinden yeni görüntüler geldi.

Çin Merkez Bankası dijital yuan projesini geliştirebilmek birkaç aydır yoğun bir şekilde çalışıyor. Çin Hükümeti bu süreç içerisinde Ant Financial ve Tencent gibi şirketlerin yanı sıra Çin Tarım Bankası, Çin Kalkınma Bankası gibi kuruluşlardan da yardım alıyor.

Bu projeyi geliştiren bu kuruluşlar bundan birkaç hafta önce dijital yuanı test edebilmek için özel bir mobil uygulama hazırladılar. Bu uygulamanın görüntüsü şu şekildeydi:

Yeni Görüntüler Geldi

Çin Merkez Bankası’nın dijital yuan projesi için geliştireceği mobil uygulama tam olarak yukarıdaki gibi mi gözükecek bilmiyoruz. Fakat bu uygulamadan yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. Dovey Wan kısa süre önce Twitter hesabından bir gönderi paylaşıp bu uygulamanın yeni videosunu yayınladı:

Yukarıdaki videoda bu uygulamayla nasıl para transferi yapılacağını görüyoruz. Ancak Çin Merkez Bankası uygulamanın arayüzünde bir değişiklik yapabilir. Dolayısıyla uygulama zaman içerisinde değişiklik gösterebilir.

Çin’deki dijital yuan çalışmaları hala test aşamasında olduğu için bu uygulamanın tam olarak ne gibi özelliklere sahip olacağını bilmiyoruz. Fakat bu uygulamayla para transferi yapılabileceğini, uygulamanın İnternet yokken bile kullanılabileceğini biliyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment