Bosch Otonom Araba Projesi İçin IOTA’yı Görevlendirdi
Uluslararası mühendislik ve elektronik şirketi olan Bosch, tasarladığı otonom arabalar projesi için IOTA ile birlikte çalışmayı planlıyor.
Bosch’un pazarlama yöneticisi olan Sarah Nizze hafta sonu sosyal medyada yaptığı açıklamada 131 yaşındaki şirketin, yeni tasarladığı proje için IOTA’yı görevlendirdiğini duyurdu. Bosch’un İsrail’eki kıdemli teknoloji avcısı olan Tal Dekel, bir röportaj sırasında şöyle söyledi:
“Bu yatırım Bosch’un bir donanım şirketinden, veriyle ve verinin takibiyle uğraşan bir şirkete dönüşümünü temsil ediyor.”
Bosch’un her yıl Nesnelerin İnterneti’ni (IoT) kutladığı bir konferans var ve bu konferans 5 yıldır düzenleniyor. Bu yılki konferans bu ayın sonlarına doğru gerçekleşecek ve Bosch’un yeni projesinde IOTA’yı görevlendirdiğini böyle bir anda duyurması da oldukça manidar.
140’tan fazla konuşmacı ve 3,500’den fazla konferans ve hackathon katılımcısıyla birlikte Bosch ConnectedWorld 2018 konferansı IoT sayesinde ortaya çıkabilecek onca yeniliğe odaklanıyor. 20-22 Şubat tarihlerinde Berlin’de gerçekleşecek konferansta IoT’un otonom araba sektöründe ne gibi bir potansiyeli olduğu tartışılacak.
Temmuz ayında BBC‘de yapılan habere göre Bosch, Uber ve Google gibi rakiplerden önce otonom araba yapabilmek için Elon Musk’ın Amerika merkezli elektrikli araba şirketi Tesla ile beraber çalışıyordu. Söz konusu haberin yapıldığı dönemde Alman şirket, otonom teknolojiyi önümüzdeki beş sene içerisinde Daimler gibi arabalara entegre etmek istediğini söylemişti.
Aralık ayında, Bosch Group’a bağlı bir girişim sermayesi olan Robert Bosch Venture Capital GmbH (RBVC) Venture Beat tarafından yapılan habere göre ciddi miktarda IOTA token’ı satın almıştı. O dönemlerde bu hamle şirket için önemli görülüyordu çünkü bu hamle Bosch’un Nesnelerin İnterneti ile epey ilgilendiğinin göstergesiydi. RBVC aynı zamanda IOTA’nın danışman kurulunda da yer alıyor.
RBVC’nin ortaklarından olan Dr. Hongquan Jiang şöyle söyledi:
“IOTA gibi bir protokol ile yalnızca makinelerin otomasyonu üzerinde değil; makinelerin bu ‘makine ekonomisinde’ birbirleriyle etkileşim kurmalarını mümkün hale getirerek makinelerin tamamen otonomluğu üzerinde çalışıyoruz.”
RBVC, IOTA’nın dağıtılmış ana defter teknolojisiyle birlikte IoT’nin yaşadığı sorunları çözme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyor. Tabii buna ölçekleme ve işlem masrafları da dahil. IOTA hala daha erken aşamalarda olmasına rağmen RBVC, ilerleyen zamanlarda IOTA’nın genel olarak IoT sektöründe önemli bir role sahip olacağına inanıyor.
1 Comment
burak
bu ıotanın ıyı yerlere gelıcegını dusundum o yuzden yartırımımın cogunu ıotaya bagladım.2018 SONUNDA HATTA IOTA NIINDA 2020-21 DE BUYUK TRENT SAGLAYIP BTC YE ES DEGER OLABILICEK KAPASITEDE OLDUGUNA INANANLARDANIM NOT:YTD