Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple UAE Exchange Önemli Bir Anlaşma İmzalıyor

Son zamanlardaki şüphelere karşın, Ripple ünlü yabancı borsa şirketi olan UAE Exchange ile bir anlaşma imzalayarak önemli bir gelişme gösterdi.

Kanıt Ortaklıkta

Ripple son zamanlarda dalgalanmalar, büyük oranda XRP satışı ve bunu takiben finansal kurumların üçüncü sırada yer alan kripto paraları kullanma ilgisi yüzünden eleştirilerin odağı olmuştu. Ancak Ripple onu eleştirenlere, kendine başka bir ortak kazandırarak cevap verdi.

Business Insider’a göre, Ripple ünlü bir şirket olan ve ödemelerini güçlendirmek için blockchain teknolojisinden yararlanmak isteyen UAE Exchange ile önemli bir anlaşma imzalamıştı.

UAE artık Ripple ağına katılmaya hazır; Ripple ağı da blockchain teknolojisinden faydalanarak uluslararası ödemeleri eşi görülmemiş bir hızda yapıyor. UAE Exchange’in CEO’su Promoth Manghat:

“Ripple’ın bockchain teknolojisini kendi ödeme sistemimizle birleştirmek müşterilerimize yenilenmiş ve gelişmiş bir ödeme tecrübesi yaşatacak. Bu oyun değiştirici teknolojiyi erkenden benimsememiz rekabetçi bir sistem sunmamızı sağlayıp, sınır ötesi işlemlerin hızında ve fiyatında önemli bir değişiklik yaratacak.”

Manghat uzun süredir blockchain teknolojisinin önemli bir destekçisi olmuştu, bu da Ripple ile işbirliği yapmasından sonra daha bariz bir hale geldi. Ekim ayında Arabian Business ile yaptığı bir röportajda şöyle bir açıklama yapmıştı:

“Şahsen ben Blockchain teknolojisinin büyük bir taraftarıyım, ve onun bu yıkıcı potansiyelinin sadece finansal hizmetlerde değil baştan sona her sanayide kullanacağını öngörüyorum. İşlevsel olarak Blockchain teknolojisinin yaptığı şey transparanlık ve güven inşa ederek işlem tutarlarını azaltmak… Yüzeysel bakıldığında ortalama bir müşteri blockchain teknolojisinin ne olduğunu bilmez, fakat dolaylı yoldan onun etkilerini ve faydalarını günlük yaşamında görmüş olacak. “

Ripple’ın altyapı girişimcisi başkanı Dilip Rao, UAE Exchange ile işbirliği yapılmasından memnun. Düşüncelerini de:

“UAE Exchange gibi piyasada lider olan bir firmayı Ripple ağına katmak, UAE ile yurtdışına para yollayan milyonlarca perakende müşteriye hızlı, kesin ve düşük maliyetli ödemeler sağlayacak.”

şeklinde dile getirdi.

Bu yeni ortaklığın Ripple için büyük bir başarı olduğu ortada; bu da yeni yılın gelmesiyle piyasada  yaşanan düşüşün yarattığı şüpheli ortamı yok etmeyi amaçlıyor.

Yine de, UAE Exchange’in işlemleri sırasında teknik olarak XRP’yi kullanıp kullanmayacağı hala belirsiz.

Bu ortaklığı Ripple için önemli bir başarı olarak görüyor musunuz? Gelecekte daha fazla finansal şirketin blockchain teknolojisinden yararlanacağını düşünüyor musunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtiniz. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment