Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yatırımcıları Coincheck’e Dava Açacaklar

Yakın zamanda Japonya‘daki kripto para borsası Coincheck’e bir hack saldırısı yapılmış ve yüz milyonlarca dolar çalınmıştı. Bu olay üstüne bir grup kripto para yatırımcısının Coincheck’e Perşembe günü dava açacağı öğrenildi.

Davacıları temsil eden avukatın yaptığı açıklamaya göre on yatırımcı, Tokyo Bölge Mahkemesi’ne başvurarak kripto para çekimlerini durdurduğu gerekçesiyle Coincheck’e dava açacak.

Yatırımcılar Coincheck’in borsa dışındaki cüzdanlara kripto para çekmeye izin vermesini talep edecekler. Avukatın yaptığı açıklamaya göre davacılar bu ayın sonunda bir dava daha açabilirler. Açılma ihtimali bulunan ikinci dava ise soygun yüzünden yaşanan hasarlar ile ilgili olacak.

Coincheck’e yapılan hack saldırısı Japonya’daki düzenleyicilerin kripto para piyasasına uyguladığı düzenlemelerin bazı yönlerden eksik kaldıklarını ortaya çıkarmış ve bu düzenlemelerin yeniden gözden geçirilmeleri gerektiğini göstermişti.

Hırsızlıktan sonra tüm Yen ve dijital para çekimlerini durduran Tokyo merkezli Coincheck, Twitter’daki gönderilere göre Yen çekimleri Salı günü itibariyle yeniden başlatıyor.

Coincheck Cuma günü yaptığı açıklamada sistemin güvenliğinden emin olduktan sonra müşterilerin Yen çekmesine izin vereceğini söylemişti. Borsa kripto para çekimlerine ise sunduğu tüm hizmetlerin güvenli olduğundan emin olduğunda izin verecek.

Borsanın aynı zamanda yaşanan hırsızlık, sistemlerinin güvenliği ve böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için aldığı önlemler ile ilgili Salı günü düzenleyicilere bir rapor vermesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment