Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Nomura Bankası’ndan Kurumsal Kripto Yatırımcıları için Güvenlik Çözümü

Japonya merkezli uluslararası yatırım bankası Nomura, dijital varlıkların gözetimiyle ilgili yeni bir uygulamaya başlayacaklarını duyurdu. Bu yeni uygulamayla kurumsal yatırımların kripto dünyasına girmesinin önündeki engellerin aşılması amaçlanıyor.

Nomura bu girişimini, dijital varlık güvenlik şirketi Ledger ve yatırım şirketi Global Advisors ortaklıklarıyla hayata geçirecek.

Şu anki şartlarda kripto dünyasında, dijital varlıkların güçlü ve yasal olarak düzenlenmiş sistemlerle saklanması konusunda eksiklikler bulunuyor. Bu nedenle fon yöneticileri kripto para ekosistemine girmekte ve alanda yeni yatırım araçları üretmede kendilerini geri çekiyorlar. Anketlerde çıkan 5 şirketten 1’i önümüzdeki yıl kripto dünyasına bir şekilde girecek sonucuyla birlikte varlıkların güvenliği daha da önem ve öncelik kazandı.

Bu yeni dijital varlık gözetim girişiminin adı “Komainu” olacak ve kurumsal yatırımcılara, geleneksel yatırım araçlarını kripto endüstrisine entegre edebilmeleri için bir altyapı ve operasyonel sistem sunacak.

Dün, Amerikalı kripto para borsası Coinbase, güvenlik ve yasalara uygunluk problemlerini çözmek adına kendi koruma projesini açıkladı. Coinbase Başkan Vekili Adam White, bu projenin 10 milyar dolar değerinde kurumsal yatırımcıyı sektöre çekme potansiyeli olduğunu söyledi.

Bu ayın başında New York Borsası sahibi ICE, BTC üzerinden kripto para takas kontratlarını işleme açmayı planladıklarını açıklamıştı ve bunun da kurumsal yatırımcılarla gerçekleşebilmesi için Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu onaylı bir güvenlik çözümüyle çıkması gerektiğini söylemişti.

Piyasadaki genel kanı, şu an kripto para piyasasının olgunlaşıp geniş kurumsal yatırımlar almasının önündeki kalan 2 engel: güvenlik problemleri ve yasal uyuşmazlıklar.

Kripto paralar, yakında bir “acil varlık sınıfı” haline gelmeyi bekliyor. Güvenlik sorunlarının çözülmesi, kripto paraların geleneksel finansal sektöre adaptasyonun ve geniş çapta yayılmasının müjdecisi olacak.

CNBC’den Robert Kelly

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment