Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1 Milyar Dolarlık Canaan IPO’sunun Detayları Belli Oldu

Bitcoin madenciliği ekipmanı üreten dev şirketlerden biri olan Canaan, yapacağı halka arz için net bir tarih belirlemese de; çıkan haberlerde firmanın Temmuz ayından önce süreci nihayete kavuşturmayı planladığı belirtiliyor.

Daha önce halka arz süreçleri için bir yazılı başvuru yaptığı belirtilen şirketin yapacağı işlemin; bugüne dek geleneksel piyasalarda Bitcoin odaklı olan en büyük halka arz işlemi olacağı da, finans çevrelerinde sıklıkla dile getirilen bir başka gerçek.

Başvuruda halka arzda toplanması hedeflenen miktara ilişkin resmi bir rakam verilmese de, ismi açıklanmayan bazı kaynaklar firmanın neredeyse 1 milyar dolarlık bir halka arz yapmayı planladığını ifade etti.

Madencilik ekipmanı üretimi konusunda Çin’de yer alan en büyük şirket olan ve dünyada da alanında birinci olan Bitmain’e giderek daha da ciddi bir rakip olmaya başlayan Canaan; şu an itibariyle dünyadaki toplam madencilik ekipmanlarının yüzde 15’inin üretiminden tek başına sorumlu.

Geçtiğimiz günlerde İngiliz basınına bir röportaj veren Canaan başkan yardımcısı Jianping Kong, ellerindeki satış miktarı verilerinden memnun olduklarını belirtirken; dünyada Blockchain temelli bilgisayar güçlerinin yüzde 25’ini şirket olarak ürettikleri için büyük bir gurur duyduklarını ifade etmişti.

Bu arada Canaan’ın yaptığı yazılı başvuruda  Morgan Stanley, Deutsche Bank AG, Credit Suisse Group AG ve CMB International Capital Ltd gibi dev firmaların da ismi yer alırken; bu durum Canaan’ın ne denli ciddi bir şeyi hedeflediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Hatırlanacağı üzre, Canaan Creative ekibi halka arzın nerede yapılacağı konusunda net bir fikir birliğine varamamıştı. Ancak yapılan son açıklamaların işaret ettiğine göre bu IPO kesin olarak Hong Kong borsalarında gerçekleşecek.

Şirket yönetimi, konu ile ilgili kendilerine sorulan soruları yanıtsız bırakırken; konuyla ilgili resmi ağızlardan henüz bir açıklama ise yapılmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment