Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street’in Tecrübeli İsmi Brian Kelly Blockchain ETF Girişimi Kuruyor

Yatırım uzmanı Brian Kelly, Çarşamba günü gerçekleştirmiş olduğu açıklamasında yeni bir Blockchain tabanlı borsa yatırım fonu (ETF) girişim şirketi kuracağını duyurdu.

REX Shares‘ın kurucusu Gregg King ile ortaklaşa çalışacak olan Kelly, portfolyolarının aktif olarak Blockchain teknolojisinden faydalanmakta olan 30‘a yakın şirket olduğunu belirtti.  Bunun aramakta oldukları 4 kriterden biri olduğu söyleyen Kelly bu fonun şirketleri ilk adımlarından itibaren desteklemeye başlayacağını da ayrıca belirtti. Ayrıca şunları ekledi:

“Yatırımlara genel olarak baktığımda Blockchain ve kripto para birimlerinin hayatımızda bir kez görebileceğimiz bir yatırım fırsatı olarak görüyorum. Diğer tüm varlık sınıflarına baktığımda benim için en ilgi çekeni Blockchain ve kripto para birimleri olmakta. Bu alanda gerçekleşen büyük yükselişler ve potansiyel inanılmaz düzeylerde.”

Daha önceden bahsetmiş olduğu 4 kritere değinen Kelly bunların ilkini Blockchain şirketleri veya işlemlerinde bu teknolojiyi kullanan şirketler olduğunu söylemekte. İkinci olarak ise Wall Street engelleyicileri diye adlandırdığı menkul kıymet ticaretinin nasıl yapıldığını değiştiren hizmetler olarak tanımlamakta (Overstock.com‘ın sahip olduğu tZero borsası gibi). Üçüncü kriterin madenciliğe odaklanmış şirketler olduğunu, dördüncü ve son kriterin ise merkeziyetsiz internet ortamı yaratmakta olan borsa ve girişim şirketleri olduğunu belirtti.

Gelecekte bu fonun daha da gelişeceğini belirten Kelly, bunun aktif bir ETF olduğunu ve bu yüzden gelecekte bu alana girecek olan yeni şirketler olacağını söyledi.

Fonun şu anda bazı işletme şirketlerinden yatırım yapmakta olduğunu fakat zaman içerisinde yüzde yüz, yalnızca blockchain odaklı girişim şirketlerine yatırım yapacaklarına inandıklarını belirtti.

Bununla birlikte ETF’nin direkt olarak herhangi bir kripto para birimine yatırım yapmayacağını ve düzenlenmiş menkul kıymet satışları yapan şirketlere yatırım yapmayı tercih edeceklerini söyledi.

Fonun, ABD komisyon hesabına sahip olan herkese açık olacağını belirten Kelly, bunun ülke dışında yaşayan yatırımcıları da kapsadığını belirtti. Fona yatırım yapmak isteyen yatırımcıların resmen tanınmış olmalarına gerek olmadığını da sözlerine ekledi.

Kelly, şirketlerin Blockchain teknolojisi alanında son bir yıl içerisinde gerçekleştirmiş oldukları ilerlemenin ETF’nin en büyük sebeplerinden biri olduğunu belirterek şirketlerin nihayet kripto para birimleri ve Blockchain’den gelir elde etmeye başladıklarını söyledi. Bundan bir yıl öncesine kadar yalnızca birkaç şirketin bundan kar sağlamakta olduğunu ve bunların da o kadar mühim rakamlar olmadığını ekledi.

Şimdi ise bazı şirketlerin bankalardan finansman sağladığını belirten Kelly, bunun kendisine çeşitli bir portföy oluşturmak için gerek öz güveni verdiğini dile getirdi.

Kripto para piyasasının yaşamakta olduğu dalgalanmalar Kelly’yi pek endişelendirmiyor gibi durmakta. Her ne kadar sahip olduğu ETF birçok farklı kripto varlık ile çalışan şirketlerden oluşacak olmasına rağmen Kelly şunları söylüyor:

“Her yatırımda olduğu gibi tabi ki bu alanda da bir risk mevcut. Bitcoin’in öz kaynaklara karşı olan dalgalanması değişebilir her ne kadar tarihsel olarak Bitcoin dengesiz bir birim olsa da. Bununla birlikte geleceğin bizim için neler sunacağını bilemiyoruz. Bu alana giderek daha fazla insanın ve yatırımcının girmesi ile kripto para birimleri potansiyel olarak ilerde daha stabil bir performans gösterebilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment