Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Hükumeti En İyi 28 Kripto Para Listesini Yayınladı!

Geçtiğimiz hafta içerisinde yayınladığımız bir haberde yer verdiğimiz üzre, Çin hükumeti, küresel çapta yaşanan bağımsız kripto para derecelendirme eksikliği nedeniyle aylık olarak kendi bağımsız kripto para analizlerini yapacağını duyurmuştu.

Çin Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığına bağlı Çin Elektronik Bilgi Endüstrisi Geliştirme Bölümü (CCID) içlerinde Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Monero, Neo, QTUM, Ripple ve Zcash gibi önemli kripto para birimlerinin de bulunduğu toplam 28 kripto para birimini analiz edip sonuçları bağımsız olarak yayınlayacağını belirtmişti.

Çin hükumeti bu analizin yakın zamanda gerçekleşeceğini belirtse de bir çok kullanıcı bunun hemen bir hafta sonrasında yayınlanacağını beklemiyordu.

CCID, sıralamanın ve analizin kripto para biriminin bünyesinde bulundurduğu teknoloji, uygulanabilirlik ve yenilik kriterleri açısından değerlendirildiğini belirtti ancak yöntemini detaylı olarak yayınlamadı.

Listenin ilk sırasını kapan kripto para biriminin Ethereum olması yeterince şaşırtıcı değilmiş gibi, Bitcoin [BTC] kendisini Verge ile ortaklaşa yer aldığı 13. sırada buldu.

Ethereum ile birlikte ilk 3’ü paylaşan diğer iki koin ise 2. sıradaki Steem ile 3. sıradaki Lisk oldu.

ABD içerisindeki Weiss gibi finansal derecelendirme kurumları daha önce kripto paralar hakkında sıralama yayınlamış olsa da bunlar daha çok ticaret üstüne odaklı derecelendirmelerden ibaretti. CCID bu sıralamaları aylık olarak yayınlamaya devam edeceğini belirtti.

Sıralamanın yer aldığı ilgili Tweet’in tam şekli ise aşağıda yer almaktadır:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment