Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nokia Blockchain Kullanarak Kullanıcıların Verilerini Nakite Çevirmesini Sağlayacak

Blockchain veri platformu Streamr, Fin telekomünikasyon devi Nokia ve Kaliforniya menşeli yazılım şirketi OSlsoft ile ortaklık kurup mobil müşterilerin kendi kullanıcı verilerini paraya çevirmesine ve bunlarla ürün satın alabilmesini sağlayan bir proje başlattı.

CEO Henri Pihkala bu ortaklık duyurusunu Consensus 2018 konferansı sırasında Çarşamba günü yaptı. Henri Pihkala bu duyurunun yanı sıra şirketinin yaptığı kullanıcıların gerçek zamanlı veri akışları sağlayabilecekleri ve bunlara katkıda bulunabilecekleri  gerçek zamanlı veri piyasası projesini de canlı yayın esnasında piyasaya sürdü.

Yaptığı açıklamada, ”Bugün Streamr’ın tarihi açısından çok önemli bir gün maiyetinde. Platformumuzu sadece Consensus sahnesinden canlı olarak piyasaya sürmekle kalmıyor ve bunun yanı sıra iki stellar ortaklığını da sizlerle paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Nokia ile yapılan ortaklık Nokia’nın Kuha baz istasyonlarının Stremar’ın veri piyasası ile birleştirilip, Nokia müşterilerinin hem kendi kullanıcı verilerini paraya çevirmelerine hem de bu paralarla Nesnelerin İnterneti aygıtlarını satın almalarını sağlayacak.

Nokia’nın radyo sistemleri gelişim takım lideri Martti Ylikoski konu hakkında şunları belirtti:

”Kendi verilerini paraya çevirip bunların üzerinde söz sahibi olmak isteyen büyüyen bir mobil kullanıcı talebi olduğunun farkındayız. Streamr ile yaptığımız ortaklık firmamızın bu platforma olan inancını yansıtmaktadır.”

Kullanıcılar ethereum akıllı kontratları aracılığıyla gerçek zamanlı veri akışı alım ve satımı yapabilecekler. Alıcı ve satıcıların DATAcoin adında ERC20 tokeni kullanacağı belirtildi.

OSlsoft ile olan ortaklık ise firmanın kurumsal müşterilerinin kendi işlem verileri sayesinde para kazanmalarını sağlayacak.

Mayıs ayının başlarında Streamr başka bir ortaklık daha duyurup Hewlett Packard Enterprise’ın Audi Q2’den gelen geri dönütler hakkında veri toplamak için – bir veri toplayıcı ve analiz etme aracı olan – Streamr Engine kullanacağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment