Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paraların Düzenlemesinin Gözden Geçirilmesini İsteyen Güney Kore Halkı, 200 Bin İmzaya Ulaştı

Geçtiğimiz günlerde, Güney Kore halkının, hükümetin koyduğu katı kripto para ticareti yasaklarını kaldırabilmek için ciddi bir imza kampanyası başlattığını ve 100 bin imzaya ulaştıklarını sizlerle paylaşmıştık.

Bugün gelen haberlerde ise, yoğun destek gören imza kampanyasının 200 bin imzaya ulaştığı belirtildi. Halkın, yeni düzenlemelere tepkisi adeta bir çığ gibi büyürken, 200 bin rakamına ulaşılmasının ardından, Güney Kore hükümeti, bu yasağı bir kez daha görüşmek zorunda kalacak.

28 Aralık’ta başlatılan imza kampanyası, daha bir ay dahi geçmeden 200 bin imzaya ulaşırken, yazının yazıldığı zamanlardaki imza sayısı ise tam olarak 212,700.

200 bin imza eşiğinin aşılmasının ardından, Güney Kore hükümetinin ilgili tasarıyı görüşmek ve yeniden karara bağlamak için bir ayı var. Güney Kore halkı, hükümetlerinin başlattığı bu düzenlemeleri reddederek, ”mutlu bir geleceğin kripto paralarda gizli olduğunu” fikri etrafında birleşmişti.

İmza kampanyası, hükümete karşı görünse de, aslında içeriğindeki bazı maddeleri de desteklemiyor değil. Örneğin, anonim şekilde yapılan para ticaretleri veya kime ait olduğunun bilinmediği hesaplardan yapılan gönderimlerin yasaklanmasını, bu imza kampanyası da destekliyor. Aynı zamanda ülkedeki en büyük kripto para borsalarından biri olarak gösterilen Bithumb da, doğru düzenlemeler ile, kripto para ticaretinin daha iyiye gidebileceğini belirten bir açıklama yayınladı.

Ülkedeki kripto para ticareti aşkının adeta ”çılgınlık” seviyesine ulaştığını düşünen Güney Kore hükümeti, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili yeni düzenlemeleri basınla paylaşmıştı. Yeni düzenlemeler arasında dikkati çeken temel noktalar; anonim hesaplardan kripto para ticaretinin yasaklanması, yaş sınırına takılan yatırımcıların yatırımlarının kabul edilmemesi, ve yabancı uyruklu vatandaşların Bitcoin veya diğer kripto paralara Kore merkezli borsalar aracılığıyla yatırım yapmasının engellenmesi ve hatta kripto para ticaretinin tümüyle yasaklanmasıydı.

Ülkedeki ekonomik durumun gençler için işleri özellikle zorlaştırmasının ardından, Güney Kore’de birçok genç, Bitcoin’e yatırım yapmaya başlamış ve bu furya ülkede adeta bir fenomen olarak yayılmaya başlamıştı. Quartz’ın derlediği verilere göre, Şubat 2017 itibariyle ülkede genç işsizlerin oranı %12.5’lara dayanmışken, ülkedeki genel işsizlik oranının ise %4.2 olması, gençler acısından bu acı tabloyu göz önüne sermişti.

Ülkede, kripto paraların yasaklanıp yasaklanmayacağına ilişkin hükümet kararları son dönemde bir hayli kafa karıştırıcı hale gelmeye başladı. Örneğin, ilk önce Adalet Bakanı’nın kripto para ticaretini tamamen yasaklama konusunda hükümet ile görüşme talep ettiği haberleri basına sızmış, daha sonra ise ana akım medya ve Güney Kore cumhurbaşkanı bu iddiaları yalanlamıştı.

Yeni açıklanan istatistiklere göre ise Güney Kore halkı yaşanan bu gerginlik sonrası kripto paralara daha fazla ilgi göstermeye başladı. Kripto paralar ile ilgili uygulama kullanım sayısı ülkede 2 milyonu geçti. Bu durum Güney Kore’de kripto paralar için “reklamın iyisi kötüsü olmaz” durumunu yaşattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment