Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter’da Bitcoin’in Düşüşünün Etkileri

16 Ocak Salı günü, birçok açıdan kripto para piyasasında ilklerin yaşandığı bir gün oldu. Bitcoin fiyatlarındaki ciddi düşüşe, neredeyse diğer tüm alt koinler de eşlik ederken Ripple, Stellar Lumens ve Tron gibi kripto paralar uzun sürelerden beri ilk kez bu denli sert ve keskin bir düşüş yaşadılar. Bitcoin’deki ve diğer alt koinlerdeki düşüş bugün de sürmeye devam ederken, Twitter’da ise olayın yankıları ciddi şekilde yankılandı.

Kripto para yatırımcıları veya takip etmeyi seven kişiler, Twitter hesaplarından durumla ilgili düşüncelerini paylaştı. İşte o tweetlerden bazı derlemeler.

Ne Pahasına Olursa Olsun Elinde Tut (#Hodl) Çağrısı

https://twitter.com/ArminVanBitcoin/status/953329915235102729

İlk olarak Kanadalı Twitter kullanıcısı ”Armin van Bitcoin” twitter hesabından paylaştığı görselde çok enteresan bir noktaya parmak bastı. Bitcoin veya diğer tüm kripto paraların ne pahasına olursa olsun elde tutulmasını simgeleyen #hodl etiketi ile attığı tweette, Bitcoin’in geçtiğimiz 4 yılda da aynı fiyat düzeltme paternine girdiğini belirterek, paniğe gerek yok mesajını verdi.

Daha sonra ise ”Ahmed Saaed” adındaki bir kullanıcı da, Bitcoin’in her yıl Ocak ayında böyle bir düşüş yaşadığını söyleyerek, her yıl için Bitcoin’deki en düşük değer aralıklarına Ocak ayında ulaşıldığını ekledi.

HodlWhale” hesabından paylaşılan tweette ise, 100 milyar dolarlık bir miktarın kısa sürede market capi terk ettiği belirtilirken, bunun sebepleri olarak da şunlar sıralandı:

  • Ticaret yapanların ve büyük paraları elde tutan balinaların karı almak için bu dönemi beklemeleri
  • Ticaret yapanların vergi ödemesi
  • Balinaların, ücreti düşürerek Wall Street’ten gelecek paraya alan açması
  • İnsanların zarar korkusuyla direkt olarak satış yapması

https://twitter.com/Jason/status/953396431657746432?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Ftwitter-reacts-to-black-tuesday

Melek yatırımcı Jason Calacanis de, kripto para piyasası ile ilgili kendince bazı kuralları paylaştı. Calacanis’e göre kripto para piyasası

  • Düzenden uzak
  • Ciddi manipülasyona açık
  • Para transferi ve spekülasyon dışında kullanım alanı yok
  • Hükümetler tarafından kolayca denetlenebilecek yapıda
  • Caps’ler ve #hodl gibi sloganlarla kendini gösteren yatırımcı patlaması

gibi özelliklere sahip ancak, Calacanis son olarak da şunu ekledi: ”Bu tweeti, Bitcoin’in 1 milyon dolar olduğu güne kadar saklayın.”

Bir diğer kullanıcı ise, kendine göre piyasadaki çöküşe sebep olan faktörleri sıraladı:

  • JP Morgan’ın yalan beyanları
  • Kore Borsası’ndaki saldırılar
  • Çin’in yasaklamaları
  • Çeşitli eminsizlikler
  • Panik satışlar
  • Ve üsttekilerin hepsinin bir arada gerçekleşmesi

Bu kullanıcı, tweetinin sonunda ise şu anda insanların zararına satışa zorlandığını belirterek, sabırlı olmaları çağırısında bulundu.

https://twitter.com/iamjosephyoung/status/953497022731972609?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Ftwitter-reacts-to-black-tuesday

Joseph Young adındaki kullanıcı da, paylaştığı tweette: ”Bugüne kadar o kadar fazla büyük düzeltme esnasında elimde Bitcoin ve Ethereum tuttum ki inanın artık vücudum bu duruma bağışıklık kazandı. Sürekli elde tut çağırısı yaparken bir yandan da elindeki her şeyi satanlar insanlara sesleniyorum, bekleyip görelim.”

Son olarak da, Hollandalı yatırımcı Jeroen Blokland, Bitcoin ile alakalı bu tweeti paylaşarak, fiyatın 2017 Ocak ayı başlangıcına oranla halen neredeyse %1000 arttığını belirtti.

Türkiye’den atılan tweetleri de derlememiz gerekirse ülkemizde bu dalgalanma etkilerini şu şekilde gösterdi:

https://twitter.com/Civanogvic/status/953208781231575040

https://twitter.com/Tikidikboy/status/953300312894464000

https://twitter.com/ekremabi__/status/953681254108471297

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment