Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple $1 Altına İnmemek İçin Direniyor

Kripto paralar ve dijital varlıkların dünyasında yaşanan aksilikler oldukça fazla. Her sene kripto para piyasasının yavaşça ribaunt yapmadan düşüş yaşadığı bir döneme girdiğini görüyoruz.

XRP fiyatının son altı ay içinde oldukça yüksek oranda değer kazandığı aşikar. Her ne kadar 3$’ı aşmış olsa da şu andaki düşüşü de dikkatten kaçmamalı. Görünüşe göre kripto para piyasası XRP fiyatını tekrar $1’ın altında itmek istiyor gibi görünüyor. Böyle bir düşüş gerçekleşmiş olsa da yine 1$’ın üzerine çıktı. Böyle bir isteğin sebebi olarak XRP’ın bir “bankacı koini” olarak piyasada yer alması diyebiliriz. Yine de 1$ civarında gezinen XRP halen düşüşe müsait görünüyor.

Daha derine inecek olursak XRP fiyatı geçen hafta yavaş ve istikrarlı bir düşüş kaydetti. Bu düşüş günümüz dünyasındaki diğer kripto para birimleri ve dijital varlıklar için de geçerli. XRP fiyatı düşüşe geçtikten sonra 1,80$ değerinde direnmiş olsa da en sonunda daha da aşağılardaki desteklere indiğini gördük. Hareketinin devamında 1$’ın altına düştükten sonra biraz da olsa toparladı.

Ripple direniyor

Şuanda XRP değerini $1 üstünde tutuyor gibi görünüyor. Yakın zamanda $1 desteğini kırmış olsa da yine oldukça hızlı bir şekilde yukarı çıktı. Bu hareketlerinin ardında oldukça büyük bir mücadele olduğunu görebiliyoruz. Fakat verilen bu mücadelenin  gerçekten boşa gidip gitmeyeceğini kimse bilmiyor. Bazı kişilere göre bu mücadele oldukça anlamsız ve bir getirisi ne yazık ki olmayacak.

 

XRP 24 saatlik ticaret hacminde 5,5 milyar $ın üzerinde yerini koruyor. “Bankalar kripto paraları imha etme girişiminde” gibi söylemler başarısızlığa uğramasına rağmen kimse XRP fiyatına dikkat edildiğini inkar edemez. Bu tür iddialar oldukça saçma fakat şu anda kripto para dünyasının meraklıları arasındaki genel düşünceyi yansıttığı aşikar. Her şey değer kaybına uğruyor ve insanlar beraberinde Ripple’ı da sürüklemek istiyor.

Mevcut XRP işlem hacminin yaklaşık %34’ü Bithumb kaynaklı olarak 1,35$ destek hattının üstünde olduğu belirtiliyor. Ardından sırasıyla Upbit ve Bitfinex geliyor. Birkaç kişi XRP/Dolar ticaret piyasasının 420 milyon $’ın üzerindeki bir hacimde üretim yapmasını bekledi. İşte bu XRP piyasasını oldukça ilginç kılıyor. Her zaman beklenmedik şeyleri beklemek ve kriz anında en iyi hamleyi yapmak gerekli.

Şimdilik XRP fiyatına ne olacağını zaman gösterecek. Talihsizlikler yaşanmış olsa da tekrar $1’ın altına inmeyecek gibi görünüyor. Ancak bu hareket diğer kripto paraların önümüzdeki günlerde nasıl gelişeceğine büyük oranda bağımlı olacaktır. Biraz daha düşüş baskısı ile XRP $1 altına inmeden önce Bitcoin $10.000 altına inecek gibi tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment