Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail Kripto Paralardan Vergi Almak Adına Mevzuat Taslağı Yayınladı

İsrail Vergi Dairesi kripto paralar ve vergi konusunda taslak hazırladı. Halkın bu yeni düzen hakkında görüşlerini bildirmek için tam 14 günü var, bu zaman zarfından sonra sonuçlanacak.

İsrail Vergi Dairesi, bugün kripto paraların mülk sayılmasını ve ICO‘lar aracılığıyla para kazanan şirketlere uygulanacak vergileri açıklamak adına yeni bir düzen taslağı yayınladı.

Halk bu süreçte kendi görüşlerini bildirmekte serbest. Bir sözcüye göre, bu taslak 14 günlük bir süre için yoruma açık olacak, ve bu süreden sonra da sonuçlanacak.

Yetkililer, kripto paranın kişiye ait olduğundan mal varlık olarak sayılmasını ve bu yüzden de bu varlığın satışının vergiye bağlanması gerektiğini savunuyor.

Kripto para alıp satan şirketler karlarını ve zararlarını her varlığa yapıldığı gibi rapor haline getirmeli, ve bu taslağa göre de :

” Token ticareti yapanların seviyesi bir şirket düzeyine geldiğinde, o kişinin geliri bir şirket geliri olarak sayılacak, ve yönetmeliğin 121. veya 126. maddelerine göre vergiye bağlanacak. “

Yönergeye göre, Bitcoin‘le yapılan işlemler takas işlemleri olarak sayılacak ve yerine alınan varlığın değerine göre ölçülecek. Bu taslak aynı zamanda ICO aracılığıyla token satan şirketlerin ve bu tokenleri alan kişilerin vergiye bağlanma durumuna açıklık getiriyor.

Bu taslağın sadece bir yarar adına kullanılan tokenleri kapsadığı dikkate alınmalı. Güvenlik adına kullanılan tokenler 2017’nin Ocak ayında yayımlanan başka bir genelge tarafından kapsanmakta.

Vergi dairesi başkanı Moshe Asher : “Vergi dairesi dijital para işlemlerinin vergiye bağlanması sorunu hakkında bir çözüm üretmek adına teknolojik gelişmeleri, ve haliyle bu sahada çalışanların kesinliğini ve vergi şeffaflığını yakından izliyor.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment