Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Halkı, Kripto Para Yasağını Kaldırmak İçin İmza Kampanyası Başlattı

Güney Kore halkı, hükümetin geçtiğimiz dönemde yürürlüğe koyduğu kripto paraları yasaklayan yasanın değişmesi için imza kampanyası başlatırken, kampanya kısa sürede 100.000 imzaya ulaştı.

Bitcoin’i Yasaklayan Hükümet’e İstifa Et Çağrısı

Olay karşısında ciddi bir tepki gösteren Güney Kore halkı, bu kararın alınmasında etkin rol oynayan kişilerin hükümetten uzaklaştırılmasını istedi. 100.000′den fazla kişi yasağın kalkmasını savunurken, sayısı 30 bini aşan vatandaş ise, bu kararda rol oynadığı bilinen Adalet Bakanı’nın ve Maliye Bakanı’nın görevden uzaklaştırılmasını ya da istifa ettirilmesini istedi.

Bir dönemin Bitcoin ticaretinde merkez ülkelerinden biri olan Güney Kore’de hükümet önce vatandaş başına kullanılan cüzdan sayısını 1 olarak yasakladı. Ardından ICO ve Bitcoin ürünlerinin kullanımını yasaklayan hükümet, bu son kararıyla iyice tepki çekti.

Bu olayın ardından CoinmarketCap de fiyatlar arasındaki ciddi uyuşmazlıkları gerekçe göstererek, portföyünden Güney Kore merkezli borsaları çıkarma kararı almıştı.

Hükümet U Dönüşü mü Yapacak?

İnternet üzerinde başlayan ve bir anda çığ gibi büyüyen bu imza kampanyasının Güney Kore hükümeti üzerindeki etkisi de şimdilik kripto para kullanıcıları için olumlu görünüyor. Güney Kore hükümeti yetkililerinin konuyla ilgili yeniden çalışma yapmayı gündemlerine aldıkları haberleri gelmeye devam ederken, Ulusal Güvenlik Kurumu başkanı Yoon Young-Chan da bu haberleri doğrular nitelikte konuşarak şunları söyledi:

Adalet Bakanlığı’nın bu konu hakkında aldığı karar elbette nihai bir karar değil. Bu tarz kesin kararlar bakanlıklar arasında yapılan uzun süreli istişarelerin ardından çıkar.”

Adalet Bakanı Park Sang-Ki, konuyla ilgili ilk olarak geçtiğimiz hafta ”Kripto para ticaretlerinin gerçekleştiği borsaları kapatmayı amaçlayan bir yasa tasarısı” üzerinde çalıştıklarını belirtmiş ve Bitcoin bu açıklamaların sonrasında 3500 dolar değer kaybına uğramıştı.

Bu tarz gelişmeler elbette Bitcoin’in uzun dönemdeki fiyat stabilizasyonu açısından kötü olarak görünüyor. Hükümetlerin yanı sıra kimi müşteriler ve patronlar da devletlerin bu konuda bir adım atmaları ve bu işe bir düzenleme getirmesini bekliyor.

Ancak Güney Kore’nin bu hamlesinden herkes zararlı çıkmadı. Japonya, ise bu açıklamaların yapıldığı dönemlerde kripto para birimlerinin aktif bir şekilde kullanılmasını ön gören çalışmalara başlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment