Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Mesajlaşma Uygulamasından Kripto Para Entegrasyonu

Japonya‘da aylık 168 milyon aktif kullanıcıyla en popüler sohbet uygulaması konumunda olan ‘Line’ çok yakında kripto para ile entegre edilecek. Şirket, kripto para‘yı kendi mobil ödeme servisi olan LinePay‘de kullanabilmek için birçok kurumla iletişime geçti.

Line Çok Yakında Kripto Para İle Birleşecek

Japonya’nın en popüler mesajlaşma uygulaması olan Line Corp‘un operatörünün Kripto Para‘yı kendi platformuna entegre etmeye çalıştığı bildirildi. Konuyla yakından alakalı kişiler, Tokyo merkezli şirketin birden fazla şirketle birlikte, LinePay üzerinden Kripto Para kullanılarak ödeme yapılabilmesi için görüştüğünü belirtti ve şu sözler eklendi:

“Asıl büyük hedef, kullanıcıları Line‘ın ekosistemi içinde tutmak ve onların uygulamaya geri dönmelerini sağlayacak ürünler yaratarak ‘bağlılıklarını artırmak‘.”

LinePay, sohbet uygulamasında kullanılan bir mobil ödeme hizmeti. 2014 yılında piyasaya çıkan LinePay, Mobile World Live‘e göre, platformu kullanarak anlık işlemleri gerçekleştirmek için Japonya çapında 30‘dan fazla bankayla anlaşma imzaladı. Geçen yılın mayıs ayında da,LinePay Japonya‘da 30 milyon kullanıcıya ulaştı.

Line‘ın piyasa değeri 10,75 milyar dolar. Uygulamanın şu anda Japonya, Tayvan, Tayland ve Endonezya‘daki birincil pazarlarında aylık yaklaşık 168 milyon aktif kullanıcı bulunuyor.

Upbit & Kakao İle İşbirliğine Dair Spekülasyonlar

Line, görüşme içerisinde olduğu şirketleri henüz açıklamadı. Ancak, Bloomberg‘in yayınladığı bir habere göre Güney Koreli Bitcoin döviz platformu Upbit ile bir araya geleceğine dair spekülasyonlar var. Fakat Line‘ın temsilcisi, Upbit ile potansiyel bir ittifakları olup olmadığı hakkında yorum yapmayı reddetti.

Güney Koreli döviz platformu, ülkenin en popüler sohbet uygulaması olan Kakao Talk‘un operatörü  Kakao Corporation tarafından desteklenmekte.

Upbit Ekim ayında piyasaya çıktığından beri, Güney Kore‘de hızla pazar payı kazandı. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında platform, Güney Kore‘nin en büyük borsa platformu olan Bithumb‘ın hacmini aştığını iddia etti. ABD merkezli döviz bürosu Bittrex ile yapılan ortaklık sayesinde şu an Upbit’de 120‘den fazla coin listeleniyor.

Dünya çapında sohbet uygulamaları yapan diğer şirketler de artık Kripto Parayı dikkate almaya başlıyor. Facebook‘un CEO‘su Mark Zuckerberg, bu hafta başlarında Kripto Para ve Blockchain teknolojilerinin Facebook platformunda kullanılabilme potansiyeli olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment