Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’da KFC Bitcoin’le İşlem Yapmaya Başladı!

Ünlü baharatlı tavuk restoranı KFC’nin Kanada ayağı, kısa bir süreliğine de olsa müşterilerin Bitcoin ödeyerek kova menüsü sipariş etmelerini sağlama kararı aldı.

Şirket kısa bir süreliğine açılan hizmetin adını “Bitcoin Kovası” olarak belirledi. Üstelik Facebook’ta başlatılan bir canlı yayın sayesinde standart bir kova kızarmış tavuğun fiyatını Bitcoin cinsinden takip etmek mümkün hale getirildi. Canlı yayın şimdilik durdurulmuş olsa da promosyondan yararlanmak hala mümkün. Kova’nın fiyatı 20 Kanada Doları’na sabitlenmiş durumda, bu yüzden Bitcoin’in fiyatı değiştikçe menünün fiyatının değiştiğini görmek de mümkün.

Bitcoin ile yapılan satış kısa süreli olduğu için hizmetten sadece internet üzerindeki müşteriler faydalanabiliyor. Bilindiği gibi fiziksel olarak kasalarda Bitcoin ile ödeme yapmak büyük bir altyapı ve ciddi bir hazırlık gerektirmekte. İnternet üzerinden satılan kova menüsü ise halihazırda kullanımda olan BitPay adlı bir sistem sayesinde sağlanıyor. BitPay, kripto para piyasasının PayPal’ı olarak nitelendirilebilir. Şirketin kullanıma sunduğu Visa destekli bir Bitcoin ödeme kartı bile mevcut.

KFC Kanada, Bitcoin kovası promosyonunu sosyal medya üzerinden oldukça mizahi bir şekilde tanıttı.

“Eğer Satoshi kim olduğunu açıklarsa onun Bitcoin kovası bizden.”

Bunun arkasında son zamanlarda şirketler arasında yaşanan Bitcoin adaptasyonu çılgınlığı var mı yok mu şimdilik bilinmiyor. Şirketler Bitcoin’le çalışacaklarını açıkladıktan sonra hisse fiyatları ve piyasa değerleri inanılmaz bir yükselişe girmekteydi. Bu olayın yaşanan son örneği ise birkaç gün önce haberini de yaptığımız bir buzlu çay şirketi. Ancak bütün bu Bitcoin kovası promosyonlarına rağmen KFC’nin ana şirketi Yum! Brands’ın hisseleri geçmişte gördüğümüz örnekler gibi etkilenmedi. Tabii ki KFC Dünya genelinde bir kripto para adaptasyonu gösterirse işler tamamen değişebilir.

“2018’e hoş geldin Kanada.
Bitcoin’in fiyatı sürekli değişiyor olabilir ama bizim tarifimiz her zaman olduğu gibi leziz. Bitcoin’lerinizle bir kova satın alın ve tadı güzel olan bir şeye yatırım yapın.”

KFC Kanada Twitter sayfasından atılan bir Tweet, gelecekte başka kripto paralarla da ödeme kabul edilebileceğinin altını çizdi.

“Şimdilik sadece Bitcoin’le satış yapıyoruz. Başka kripto paralarla işlem yapmayı da düşünmekteyiz. “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment