Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın Bitcoin Hakkında Konuştu

Yemeksepeti’nin kurucusu ve CEO’su olan Nevzat Aydın, Mehmet Demirkol ve Irmak Kazuk tarafından düzenlenen ‘Ciddiyetten Uzak’ adlı yayına katıldı. Katıldığı yayında Yemeksepeti’nden, kendi hayatından ve futboldan bahseden Aydın, kripto paralar ve Blockchain hakkında da yorum yaptı.

Mehmet Demirkol ve Irmak Kazuk’un sunuculuğunu yaptıkları ‘Ciddiyetten Uzak’ adlı YouTube kanalı Nevzat Aydın’ı ağırladı. Nevzat Aydın yayın sırasında kendisine sorulan “Bitcoin’den anlıyor musun?” sorusuna “Çok anlamıyorum” şeklinde cevap verdi. Kripto para piyasasının şu anki durumunu 1600’lerde Hollanda’da yaşanan Lale Çılgınlığı‘na benzeten Mehmet Demirkol, Nevzat Aydın’a konu hakkındaki görüşünü sordu ve Aydın, durumun tamamen “arz-talep”ten ibaret olduğunu söyledi.

Nevzat Aydın, Bitcoin’in özellikle “kara borsada” işe yaradığını ve “resmi olarak görünmesi istenmeyen işlemler için kullanıldığını” belirtti. Yemeksepeti CEO’suna göre Bitcoin’in yasa dışı işlerden uzaklaşıp “yasal tarafa gelmesi lazım.”

Kripto paranın şu an için özellikle kara borsada iş yapan kişilerce talep edildiğini söyleyen ve Bitcoin’in “yasal tarafa” geçmesi gerektiğini düşünen Aydın, Bitcoin’in büyümesi için gereken şeyin de bu olduğunu belirtiyor. Aydın:

“Dünya’da 300-500 bin kişinin kullandığı bir şey değil de milyar kişinin kullandığı bir araç haline gelirse o zaman Bitcoin’in değeri için 10 bin dolardan değil 1 milyon dolardan bahsediyor olacağız.”

Bitcoin’in önümüzdeki 5 sene içerisinde “ya sıfıra ineceğini ya da 100-200 bin dolara rahat çıkacağını” düşünen Aydın, yatırım konusunda şöyle düşünüyor:

“Bir yerde üç beş kuruş bir şey varsa alınabilir.”

Kripto paranın yalnızca Bitcoin’den ibaret olmadığını söyleyen Aydın Ethereum’dan, Ripple’dan da bahsetti ve ortaya sürekli olarak yeni koin çıktığını belirtti. Her koinin diğerlerinden farklı bir kullanım alanına, madencilik yapısına sahip olduğunu söyleyen Aydın, kripto paralara kıyasla Blockchain teknolojisini daha ilginç bulduğunu söyledi. Blockchain‘in “hayatımıza gireceğini” söyleyen Aydın, Blockchain teknolojisinden faydalanan bir sigorta şirketini örnek gösterdi:

“Geçen bir sigorta şirketi yapmış Amerika’da. Uçakta rötar olduğu anda, daha önceden sigorta poliçeniz varsa, daha uçak kalkmadan poliçenin karşılığını yatırıyor hesaba. Bunu (bu kadar hızlı yapmasının) tek yolu Blockchain mesela.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment