Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Federal Rezerv Yetkilisi Bitcoin’e Yatırıma Karşı Uyardı

 

Atlanta Federal Rezerv Sistemi başkanı Bitcoin ve diğer kripto paralara karşı düşüncelerini sadece iki kelimeyle belirtti: “Yatırım yapmayın.”

2017’den beri organizasyonun Atlanta şubesini yöneten Raphael Bostic, Salı günü girişimciliği ve finansal işleri tartışan Hope Global Forums’un yıllık toplantısında bu fikirlerini açıkladı.

Bloomberg raporuna göre Bostic, yatırımlara karşı “Yapmayın!” dedi.

“Onlar spekülatif bir piyasaya sahip. Birer para birimi değiller. Eğer gerçekten ihtiyacınızın olduğu bir paraya sahipseniz, bunu onlara harcamayın.”

Bostic’in yorumları, kripto paralar hakkında yorum yapan diğer Federal Rezerv yetkililerinden farklı değil.

Aralık ayında Minneapolis Federal Rezerv başkanı Neel Kashkari, kripto paraları peluş oyuncaklarla karşılaştırdı.

“Onları biraz peluş oyuncaklar gibi görüyorum. Değerleri her seferinde 1.000$ olmak üzere 1.000 kez artsa, bu şekilde fiyatlandırılmış oyuncakları ne yapardık?” dedi ve daha sonra “blockchain teknolojisi Bitcoin’den çok daha ilginç…” diye ekledi.

Sistemin Chicago şube müdürü, buna benzer olarak kripto para yatırımcılarının “anonimlik yüzünden denizde köpek balıklarıyla yüzerek riske girdiğini” söyledi.

New York Federal Rezerv Bankasının son zamanlarda çıkarmış olduğu bir raporda kripto paralara karşı daha olumlu yorumlar belirtiliyordu. Bitcoinlerin güven vaat etmeyen ödemeler gerçekleştirdiğini, fakat zaten bu ödemelerin birçok gelişmiş ekonomide gereksiz işlemler olduğunu söylüyordu.

“Kripto paralarla yapılan ödemeler güvenilmez bir ortamda yapılıyor, bu sorun çözülebilir. Fakat bunun en azından Amerika Birleşik Devletleri ve diğer gelişmiş ekonomilerde çözülmesi gereken bir problem olup olmadığı tartışılır.”

Sistemin eski müdürü Janet Yellen, bulunduğu son basın toplantısında Bitcoin’in “çok spekülatif bir varlık” olduğunu ve “ödemeler sisteminde çok küçük bir role sahip olduğunu” söyledi.

Sistemin şu anki müdürü Jerome Powell ise, önceden “Bitcoin’e karşı hiçbir karşıtlığı olmadığını”, ve de şirketinin “alternatif koinlere kesin olarak karşı veya destekleyici olmadığını” belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment