Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Uzmanı Tom Lee Bitcoin’e Uzun Vadede Güveniyor

Fundstrat yetkililerinden Tom Lee kripto para piyasasında yaşanan düşüşler hakkında açıklamalarda bulundu. Kripto para piyasası yakın zamanda yine ciddi bir düşüş yaşamıştı ancak Lee, yaşanan bu düşüşün çok uzun süreli olmayacağını düşünüyor.

Bitcoin’in fiyatı son 24 saatte %6’lık bir düşüş yaşamış durumda ve yazım saatinde 7,100 $ düzeyinde.

Yaşanan düşüş ile birlikte pek çok yatırımcı ciddi oranlarda kayıplar yaşadı ve bu durum piyasadaki ruh halini epey olumsuz yönde etkiledi. Tom Lee Çarşamba günü piyasanın mevcut hali hakkında yorumda bulunmuş ve kripto para piyasasının “şu an çok kötü bir durumda olduğunu” söylemişti.

Tom Lee yaşanan düşüşün ‘al ve bekle’ mantığıyla hareket eden uzun vadeli yatırımcıları da endişelendirdiğini söyledi:

“Uzun vadeli ‘tutucular’ hem (şu ana kadar) epey kar elde ettikleri için hem de şu an düşüş yaşanıyor diye endişeleniyorlar.”

Kripto para piyasasının mevcut durumu pek güllük gülistanlık değil ama Tom Lee, piyasanın uzun vadede olumlu yönde ilerleyeceğini düşünüyor.

‘HODL’

Piyasada gerçekten epey ciddi bir düşüş yaşandı ve pek çok kişi zarara uğradı. Ancak Tom Lee’ye göre yaşanan bu düşüş daha fazla devam etmeyecek. Lee hatta piyasanın göreceği en düşük seviyenin şu anki seviye olduğu kanaatinde. Ünlü piyasa uzmanı Lee, HODL taktiğinin yatırımcıları uzun vadede hayal kırıklığına uğratmayacağını düşünüyor:

“Bitcoin alıp beklemek ya da HODL yapmak gayet mantıklı çünkü Bitcoin her yıl birkaç günlüğüne çok ciddi karlar elde ettiriyor.”

Dünya’nın önde gelen ülkeleri özellikle 2017 yılında kripto para piyasasını çok daha yakından incelemeye başlamışlardı. Geçtiğimiz yıl piyasayı inceleyen ve araştıran bazı ülkeler, bu yıl piyasayı düzenlemeye yönelik adımlar atmaya başladılar. Özellikle ABD kripto para sektöründeki belirsizlikleri gidermek ve sektörü belli bir kabın içine sokmak için ciddi adımlar atıyor. Tom Lee bu düzenlemelerin piyasayı olumlu yönde etkileyeceklerini ve bu yılın ikinci yarısının piyasa için olumlu geçeceğini düşünüyor.

Tom Lee’nin yanı sıra LDJ Capital’ın kurucusu olan David Drake de kripto para piyasasına yönelik olumlu düşüncelere sahip. Drake, kurumsal yatırımcıların yavaş yavaş piyasaya giriş yapacaklarını ve bu durumun piyasayı kalkındıracağını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Ozsan
    Posted 31 Mart 2018 - 12:04 12:04

    Bu adam hep tersi çıktı , bu adam uzun vadede güveniyorsa emin olun bitcoin uzun vadede en dip seviyesine gelecektir.

Leave a comment