Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Twitter Yasağı Piyasalar Üzerine Çökerken 7500 Doların Altına Düştü

Bitcoin, 29 Martta yani bugün  aşağı yönlü yeni baskılara dayanamayarak  7500 $ ‘ın altına düştü ve fiyatı 2017 Kasımından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Twitter’ın 26 Mart’ta kripto para reklamlarının yasaklanacağı ilan etmesinden bu yana, hafta tüccarlar için kara bulutlu geçmekte iken, BTC / USD paritesi de Cointelegraph’ın Fiyat Endeksine göre 7450 Dolara düşmüş bulunuyor.

Chart

Birçok altkoin de bu treni izlemeye devam ediyor mesela Ethereum (ETH) yazının hazırlandığı esnada 415 dolarlık fiyatı zorlamaya devam diyor ve yaklaşık kaybı % 50’nin üzerine civarına çıkmak üzere.

ChartTwitter’ın bu hareketiyle, Facebook ve Google’ın ardından 2018’de kripto para reklamını yasaklayan üçüncü teknoloji devi oldu. Bitcoin ve altcoin fiyatlarındaki tıkanma etkisi, bu yıl BTC / USD fiyatının 6000 $ lık seviyesinini altına indiği anlık dip hariç olmak üzere elle tutulur oldu.

Sosyal medyadaki fiyat yorumcuları kısa vadeli performans konusuna açıklık getirmekiçin çaba sarf etmeye devam ederlerken, bazıları uzun vadeli bir büyüme trendine geçişin hem fiyat hem de fiyat istikrarı için “sağlıklı” olabileceğini inanmaktalar.

En iyi bilinen endüstri kaynakları da, yeni potansiyel fiyat düşüşlerine rağmen Lightning Network’in ilerleyişi ve yasal düzenleyici gelişmeler ile genel olarak Bitcoin sağlığının her zamankinden daha güçlü olacağına dair işaretler olarak değerlendirerek şaşırtıcı bir şekilde iyimserler.

Bu arada Twitter içindeki yasak ile CEO’su Jack Dorsey’in Bitcoin övgüleri keskin bir tezat oluşturmakta. Cointelegraph’ın daha önce bildirdiği göre, Dorsey kripto paranın hem İnternet hem de dünyanın “tek para birimi” haline gelmesinin on yıldan daha kısa bir süre içerisinde gerçekleşeceğini düşündüğünü ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment