Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Merkez Bankası’nın Öncelikleri Arasında Kripto Para Bulunuyor

Çin’in merkez bankası, kendi para birimini korumak için bu yıl kripto paraları epey yakından takip edeceğini ve denetleyeceğini belirtti.

Çin Halk Bankası (PBoC), ülkenin ekonomik gelişimine yönelik düzenlenen konferans çağrısında bu yılki gündeminin genel hatlarını açıkladı.

PBoC’nin başkan yardımcısı olan Fan Yifei, merkez bankasının dijital para birimlerine yönelik yaptığı araştırmaların son derece olumlu ilerlediğini söyledi ve bankanın bu yıl içerisinde en çok önem vereceği üç şeyden birinin Çin Yuan’ını güvence altına almak olduğunu belirtti.

Fan, merkez bankasının Çin Yuan’ının güvenliğini sağlamak adına “çeşitli kripto paraları düzgün hale getireceğini”, bunu yapmak için de hem dahili hem de harici taraflara uygulanan düzenlemelerin daha da sağlam hale getirileceğini söyledi.

PBoC’nin başkan yardımcısı tarafından yapılan yorumlar pek detaylı olmasalar da Çin’in ülke ekonomisini korumak adına kripto para sektörünü kendi kontrolü altında tutmak istediğini söyleyebiliriz.

PBoC’nin eski başkanı olan Zhou Xiaochuan Mart ayında kripto paralar hakkında açıklamalarda bulunmuştu ve bu açıklamalar kripto paralar açısından pek olumlu değillerdi. Zhou kripto paraların Çin ekonomisine zarar verebileceklerini söylemiş, insanları kripto para üstünden yapılan spekülasyonlara yönelik uyarmıştı.

Buna ek olarak ülkedeki kolluk kuvvetlerinden sorumlu olan Kamu Güvenliği Bakanlığı Ocak ayında bir duyuru yayınlamış, Çin’de kripto paralara odaklı şekilde kurulan saadet zincirlerinin peşine düşüleceğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment