Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Kripto Para Şirketlerini Daha Yakından İnceliyor

28 Şubat’ta çıkan haberlere göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto para şirketlerini araştırmaya başladı. Kimliği bilinmeyen kaynaklara göre ABD’nin düzenleyici kurumu SEC, ABD sınırları içerisindeki kripto para piyasasında bulunan kripto para danışmanlarına ve şirketlerine yollamak üzere belirsiz sayıda celpnameyi ve bilgi talebini hazırda tutuyor.

ABD’nin en yetkin menkul kıymet düzenleme kurumu olan SEC’in hazırladığı celplerde ICO satışlarının ve ön-satışlarının yapısına dair bazı hususlar yer alıyor. SEC önceden yaptığı açıklamalarda şu anda piyasaya yapılan token satışlarının ve ICO’ların pek çoğunun aslında menkul kıymet yasalarını çiğniyor olabileceğini söylemişti.

SEC başkanı Jay Clayton geçtiğimiz ayın başlarında kripto paralara ve/veya Blockchain teknolojisine yatırım yaptığını duyurarak hisse değerini arttırmaya çalışan şirketleri inceleme sözü vermişti. SEC yakın zamanda birkaç şirketin peşine düşmüş durumda ve bazı kripto para şirketlerinin operasyonlarını, bazı belirsiz faaliyetler nedeniyle, askıya aldı.

ABD‘deki federal kurumlar kripto paralar üzerine kurulmuş şirketleri çok daha yakından incelemeye ve denetlemeye başladılar. Eyaletlere baktığımızda ise kripto paraların kontrol edilebilmelerini kolaylaştırabilecek bazı taslaklar sunuluyor.

Mesela Wyoming eyaleti kripto para düzenlemelerine yönelik biraz daha bırakınız yapsınlar şeklinde bir tutum sergiliyor. Eyalet yakın zamanda kabul ettiği yasayla birlikte belli başlı -az sayıdaki- gereklilikleri yerine getiren token’ları menkul kıymet düzenlemelerinden muaf tuttu. Wyoming geçtiğimiz ayın başında bir taslak daha sundu ve bu taslağın kabul edilmesi durumunda kripto paralar mülk vergilerinden de muaf tutulacaklar.

Arizona’daki eyalet senatosu yakın zamanda kripto paralarla ilgili bir taslak sundu. Bu taslağın kabul edilmesi durumunda Arizona eyaleti dahilinde kripto paralar, eyalet vergilerini ve lisans ücretlerini ödemek için kullanılabilecekler. Bu taslağın Arizona Temsilciler Meclisi’nde kabul görmesi durumunda Arizona, hükûmet ödemelerin kripto para kabul eden ilk eyalet olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment